joanna82
Mama Patryka i Filipka
a ze niby czemu masz dawac najwiecej 80 ml mleka? jak dziecko jest glodne !!!!! Pierwsze slysze ,nawet na pudelku nan mleka jest napisane dziecko w pierwszym miesiacu powinno zjadac conajmniej 90 ml przy jednym karmieniu.ile zjada?
nas położna mało nie zabiła jak powiedzieliśmy,że mała zjada 80 ml i śpi 4 h
kazała nam dawać najwięcej 60 ml dzięki czemu Lenka ciągle jest głodna i marudna
ja już sama nie wiem jak ją karmić
kupki, bączki i stękanie a do tego zabójcze minki-to jest to!
u nas pępuszek jeszcze się trzyma ale od dołu ładnie odchodzi
herbatka wypłukuje bilirubinę?
nie wiedziałam![]()
MOje dziecko zjada 120 ml ( jezeli jest dokarmiane bo tak to jedziemy z cycusiem) i ani nie marudzi ani ne placze a kupki robi prawie po kazdym karmieniu ,no i przede wszytkim jest najedzone !!! MOja pediatra pochwalila Fifolka ze ladnie je slyszac ze wlansie tyle mu trzeba aby sie najadl.w taki oto sposob ja mam czas dla siebie jak maly spi 4 godzinki !
Ja niewiem dlaczego tak wam polozna kazala robic ,moje drugie dziecie karmione jest na zadanie i wypija tego ile chce tak aby sie najadlo !
A co do dopajania ,of kors ja zodtslama zalecenie aby malego dopajac wczesniej dawalam glukoze teraz dostaje herbatke z hippa rumiankowa ,obojatne jest co aby tylko maly pil i sikal duzo ,przy sikaniu pozbywa sie nadmiaru bilirubiny

chyba wszystkie poszły rodzic
:-)