• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

Witam z rana:) Natalka jak Twoje paluszki? Bo u mnie w kuchni pączki rosną i tłuszczyk się już grzeje, ciekawe czy obędzie się bez ofiar;-)
Ja nad wyprawką jeszcze nie dumam. Na początku nikomu nie chciałam mówić o ciąży bo bałam się że coś pójdzie nie tak, zaczęłam się przyznawać dopiero w 4 miesiącu. Teraz też mi nieśpieszno do zakupów, jakieś opory mam. Na szmatkach kupiłam tylko jedne śpioszki i pajacyk bo były tak fajne i nieużywane że szkoda było zostawić.
Jak weekendzik się szykuje? Ja koło południa zmykam na wieś do teściów- 23 rocznica ślubu więc wypada być. Myślę że uda się też do mojej mamy wpaść bo mam ochotę na spacer po lesie, coś mnie naszło ostatnio

reklama
Witam z rana:) Natalka jak Twoje paluszki? Bo u mnie w kuchni pączki rosną i tłuszczyk się już grzeje, ciekawe czy obędzie się bez ofiar;-)
Ja nad wyprawką jeszcze nie dumam. Na początku nikomu nie chciałam mówić o ciąży bo bałam się że coś pójdzie nie tak, zaczęłam się przyznawać dopiero w 4 miesiącu. Teraz też mi nieśpieszno do zakupów, jakieś opory mam. Na szmatkach kupiłam tylko jedne śpioszki i pajacyk bo były tak fajne i nieużywane że szkoda było zostawić.
Jak weekendzik się szykuje? Ja koło południa zmykam na wieś do teściów- 23 rocznica ślubu więc wypada być. Myślę że uda się też do mojej mamy wpaść bo mam ochotę na spacer po lesie, coś mnie naszło ostatnio

ja jak wczoraj weszlam do komisu to kurcze juz chcialam kuuupowc ... masa fajnych ciuszkow za malusie pieniazki :D ale najpierw ogarne to co mam a potem kupowanie ... no i te ciuszki teraz to albo dla chlopca albo dla dziewczynki ... malo co jest uniwersalne ... wiec i tak poczekam az sie czegos dowiem :)

Witajcie Kobietki! U mnie dziś cieplutko, a ja dziś na ślub koleżanki mam jechać mam nadzieję że w Kościele będzie chłodno.
Czy wy też macie wrażenie że brzuszek wam podnosi się do góry? Na początku był nisko nawet mnie to trochę martwiło ale teraz widzę że coraz wyżej...

Mój też coraz wyżej i wyżej się wznosi. Mea, chcesz wiedzieć co tam nosisz w brzuszku? Kurcze, ja powoli się łamię i nie wiem czy nie spytam ostatecznie lekarza

jest mi miło,że tak myślisz. Ja mam 21 lat i jestem czasem mieszana z błotem tylko dlatego że jestem w ciąży-ludzie uważają,że zaliczyłam wpadkę. Z kim? Z mężem wpadkę?? coś nie tak. byliśmy pół roku po ślubie jak zaszłam w ciążę. Mamy mieszkanie, dobre prace i przede wszystkim siebie. Na początku nie chciałam dziecka ale jak miałam problem z zajściem to zupełnie zmieniłam podejście. Ale ludzie tego nie rozumieją:-(
a teraz oddała bym dla tego dziecka wszystko tak jak dla męża bo bardzo ale to bardzo go kocham i jest dla mnie wszystkim-ale to już wiecie:-D

uwazam ze dojrzalosc emocjonalna ma sie nijak do wieku ... sa kobiety 30 letnie ktore do dziecka jeszcze nie dorosly i 19 latki ktore sa rewelacyjnymi mamami :)
kuzynka ma 24 lata i ma 3 letniego syna i 7 miesieczna coreczke ... w miedzyczasie oboje skonczyli studia, buduja dom, maja dobra prace ... jak widac DA SIe !!!!

Mój też coraz wyżej i wyżej się wznosi. Mea, chcesz wiedzieć co tam nosisz w brzuszku? Kurcze, ja powoli się łamię i nie wiem czy nie spytam ostatecznie lekarza

pewnie ze chce ale moj gin sie ze mna droczy ... pojde na 3d do innego to sie dowiem :)

a wczoraj mialam niezla akcje :)
bylam na dzialce u rodzicow po swieze warzywka i kwiaty a za plotem dzialki mieszka wlasnie moj ginekolog :) no i jak szlam do auta to on z zona podjezdzal do domu :) oczywiscie przyszedl zapytac jak sie czuje i wogole :) no i jego zonka najpierw mi powiedziala jaki opierdziel Marus dostal wieczorem jak na mnie przez telefon nakrzyczal i wogole :) (on biedny zmieszany stal i bal sie cos na swoja obrone powiedziec) a potem sie pyta czy juz wiem co bedzie chlopczyk czy dziewczynka ... no to ja jej ze mi nie chce powiedziec i sie zale ... powiedziala ze mam go olac i jak mi za tydzien nie powie to mam zadzwonic i ona mi zrobi usg i bedziemy tak dlugo szukac az znajdziemy :) (ona jest lekarzem medycyny pracy ale zna sie na tym :)... ) a doktorek na to "pewnie chcece jajek szukac ... baby!!" ... hehe ale bylo smiechu :)

uwazam ze dojrzalosc emocjonalna ma sie nijak do wieku ... sa kobiety 30 letnie ktore do dziecka jeszcze nie dorosly i 19 latki ktore sa rewelacyjnymi mamami :)
kuzynka ma 24 lata i ma 3 letniego syna i 7 miesieczna coreczke ... w miedzyczasie oboje skonczyli studia, buduja dom, maja dobra prace ... jak widac DA SIe !!!!

To wejdź na wątek młodych mam i zobacz co tam niektóre wypisują-nie dziwie się,że niektórzy wrzucają wszystkie dwudziestki do jednego worka:no:

Co do porodu to podzielam zdanie Marty:-)

Wyprawka na przełomie września i października:tak:

paluszki już żyją tylko teraz boli mnie nos i cała głowa. Wstałam rano z łóżka i myślałam,że jakiś katar mnie złapał, poszłam do łazienki żeby wydmuchać nos i jak dmuchnęłam to wszystko się krwią zalało bo chusteczka nie była w stanie tego pomieścić-akurat do domu przyszedł mąż i się nieźle wystraszył:szok:

reklama
To wejdź na wątek młodych mam i zobacz co tam niektóre wypisują-nie dziwie się,że niektórzy wrzucają wszystkie dwudziestki do jednego worka:no:

Co do porodu to podzielam zdanie Marty:-)

Wyprawka na przełomie września i października:tak:

paluszki już żyją tylko teraz boli mnie nos i cała głowa. Wstałam rano z łóżka i myślałam,że jakiś katar mnie złapał, poszłam do łazienki żeby wydmuchać nos i jak dmuchnęłam to wszystko się krwią zalało bo chusteczka nie była w stanie tego pomieścić-akurat do domu przyszedł mąż i się nieźle wystraszył:szok:

z tym nosem czasem sie tak zdarza ... ale nie ma co lekcewarzyc ... jak pojdziesz d lekarza to mu o tym powiedz ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry