reklama

Grudzień 2011

Tofika- a może ząbek się szykuje ? wtedy dziecko może gorączkować i być marudne
Nikuss- no to dobrze że jednak nie wpadka
27012- ja z katarkiem wychodziłam. Jak dziecko nie gorączkuje to można a nawet na powietrzu lepiej się oddycha
dorotar- gratuluje zbicia wagi !
frayia- odkąd Ola pojawiła się na świecie pstrykam fotki jak wariatka, ale tylko dziewczynkom
asko- gratuluje wygranej sprawy !
Milva- Wszystkiego najlepsiejszego dla Bartka !

Kasiunia dziś kończy 3 m i od paru dni bije się namiętnie prawą ręką w bok albo w brzuch:szok::-D. Rączkami bawi się od dawna, ale do buzi rzadko pakuje paluszki. Gada ze wszystkich sił i dźwiga się do siadania. Ola była mega leniwa, aż za spokojna taka mimoza. Kasia wszystko zaczyna dużo wcześniej. Sporo w ciąży się ruszałam i pewnie dlatego.

reklama
Witam was rano, dzis pierwszy dzien wiosny co nawet za oknem widac, tak wiec pięknie:)

Siedzialam sobie wczoraj wieczorkiem przed kompem milo was czytając, az przyszedl M z pracy z pretensjami ze caly dzien siedze i teraz on chce i musialam mu oddac stanowisko:(((

Ponadto nocka u nas kiepska, bo mimo za Alanek chcial spac to tak męczyl go katar ze dosc czesto musialam mu dociągać w efekcie sie budzil i plakal, bo bardzo tego nie lubi :( Tak wiec jak nie urok to sraczka, wiecznie cos. Chociaz i tak nie ma co narzekac. Współczuję mamą które muszą być w szpitalu.

Freiya
suknia piękna, z niecierpliwością czekam na Twoje zdjęcia ślubne. Co do zdjęc to nasz aparat lezy na komodzie i nawet go nie chowam do szuflady. Tez lubie robic zdjecia ale Alanek chyba mniej bo jak lampa mu błyska to odwraca glowe i wogole jakos nie mogę zlapac jego usmiechu... Chociaz teraz jest cieplo, to bedziemy czesciej jezdzic w plener na takie nasze male sesje zdjeciowe, bo odkąd kupiliśmy lustrzankę to pasją mojego M stala sie fotografia.

Mirabelka super ze jestes zadowolona z chrzcin, no i ta pogoda, piękniejszej chyba nie mozna bylo sobie wymarzyc:)

Phelania i jak licytacja? Udalo sie? Jak tak to pochwal sie nam, co kupilas.

Dorotar gratuluję wagi. Ja 55 kg to wazylam jak moze ze 14 lat mialam:eek:

Kupinosia Najlepszego dla Kasi z okazji ukonczenia trzech miesiecy:)

Ostatnia edycja:
Inka, trzymajcie się dzielnie! Masz rację, szczepienie na rotawirusy jest porównywalne ze szczepieniem na grypę, zerowa gwarancja, że się nie zachoruje.

Asko, gratki, super, że się udało!

Jak w grudniu wszystkie czekałyśmy na podświetle się wątku alarmowego, to teraz za każdym razem modlę się, żeby jednak się nie podświetlał :( tym bardziej, że mój M. przeziębiony, gardło go boli, a dziś rano mi Kubin coś zakaszlał i mam nadzieję, że to tak jednorazowo mu się zdarzyło... w sumie teraz nawet się cieszę, że w czwartek mam tą kontrolną wizytę u pediatry, niech go osłucha. Póki co kataru brak, choć czasem kicha, temperatura ok, zachowanie jak zawsze, apetyt też.

Niech te wszystkie choróbska sobie idą precz od naszych małych grudniaczków kochanych!!!

Teraz ogólnie mam coraz więcej zabawy z ubieraniem, czy rozbieraniem małego, bo on wyciąga rączki i łapie wszystko co jest w ich zasięgu, szczególnie upodobał sobie moje dłonie! :) i ładuje je sobie do buźki i zaciesza :) Wczoraj położyłam Kubę na kanapie, obok niego położyłam gryzaka, odwróciłam się na chwilę, patrzę, z on sięga całkiem świadomie po tego gryzaka, bierze do rączki i przekłada do drugiej no i ostatecznie do buzi, wiadomo :)

a mam jeszcze pytanie, czy Wasze dzieci też tak ciężko znoszą rozstania z Wami? Kurcze, od pewnego czasu aż strach zostawić małego np. z moją mamą, którą zna i codziennie spędza z nią trochę czasu. dziś rano chciałam podskoczyć szybko na pocztę bez dziecka i mami go na 30 min podrzuciłam w całkiem dobrym humorze, a jak po niego przyjechałam to tak ryczał, że masakra, mama cała w stresie, nawet go przegotowaną raczyła (mimo tego, że zawsze proszę, żeby mu nic nie dawać żadnych dopajaczy :/), a jak tylko go wzięłam na ręce to się uspokoił i zacząłm gadać i się uśmiechać. nie wiem co o tym myśleć.

Ostatnia edycja:
WITAM W SŁONECZNY DZIEŃ

PHELANIA no ceny jak na takiego maluszka za kurtkę kolosalna, myślę że nie opłaca się wydawać tyle kasy na 2 miesiące bo na jesień już na bank za mała będzie. A nie masz gdzieś koło siebie Pepco albo poszukać na jakimś targu, też czasem na targach są fajne ciuszki dla dzieci.
Gratulacje mniejszego rozmiaru.
Można pić zieloną herbatę karmiąc piersią????

ŻABCIA ja też wczoraj auto reperowałam.
Kochana moja jesteś wielka i niesamowita, DZIĘKUJEMY BARDZO. Dzięki takim gestom i wspaniałym ludziom wierzę, że świat może stać się trochę lepszy a przynajmniej mój mały i mojej rodziny prywatny świat. Ściskam:-):-):-).

KOTA INKA KUPINOSIA dzięki, 3,5 miesiąca od porodu i tak schudłam jestem zadowolona. Po pierwszym porodzie mi się dłużej zeszło ze spadkiem wagi do takich kilogramów a startowałam w pierwszą ciąże z mniejszą wagą niż w drugą.

INKA dlatego ja nie szczepiłam Amelki i małego też nie będę, piszę że nie będę bo jeszcze nawet podstawowej pierwszej szczepionki nie mieliśmy.
I obyście tej Roty nie złapali.

ANKUBATOR szkoda, że mały już z ubranka wyrósł.

MAXXEL zdrówka dla Marysi.

VIOLET dobrze, że nic nie wykryli i Fabianek zdrowy.

ASKO gratulacje wygrania sprawy i kasy.

SOSNOWICZANKA ale jak już nie raz pisałam ja mam tylko 150cm wzrostu więc jak bym ważyła wiele więcej to masakra.

KOTA nie mój nawet nie łapie kiedy wychodzę ale za to Amelka taka była jak była malutka, zresztą teraz też, jak gdzieś jadę bez niej to płacze, jedyne w przedszkolu przy rozstaniu nie płacze.

Kota u nas nie ma takiego problemu. Alan czesto zostaje ze swoja babcia lub tata i nie przeszkadza mu to. Chociaz nie wiem co by bylo gdyby musial zostac z druga babcia, bo ja widzial tylko 2 razy w zyciu i to dosc dawno, wiec praktycznie jej nie zna.

Hej hej,

Dorotar- mam pepco ok 30km od Siebie , tam mam zamiar kupic bodziaki z krótkim rekawem na lato.Jesli chodzi o herbate zielona herbata, tak jak i zwykła mocna czarna stosowana jest w osuszaniu piersi, dlatego zaleca się aby kobiety karmiące jej nie piły, dodatkowo jak kawa wypłukuje żelazo z organizmu.Wiec karmiace piersia moga pic ale bardzo rzadko tak jak kawke:DDD
Sosnowiczanka- zaraz wrzuce kurteczke w odpowiedni watek
Kota- Kubinek teraz jest w okresie tesknoty za Mamunia:tak:Ciekawe kiedy u mnie te zjawisko przybedzie:-DBo jak narazie mam cyganskie dziecko i do kazdego "Leci" ostatnio zostawilam malego u kumpeli na caly dzien która juz ma 15-letnie blizniaczki , i zero tesknoty za mama tak go ciotka rozpiescila!!!:sorry:

Milva- Wszystkiego najlepsiejszego dla Bartka !

Kasiunia dziś kończy 3 m i od paru dni bije się namiętnie prawą ręką w bok albo w brzuch:szok::-D. Rączkami bawi się od dawna, ale do buzi rzadko pakuje paluszki. Gada ze wszystkich sił i dźwiga się do siadania. Ola była mega leniwa, aż za spokojna taka mimoza. Kasia wszystko zaczyna dużo wcześniej. Sporo w ciąży się ruszałam i pewnie dlatego.

I wzajemnie!!! Jej jak wspomnę Ten dzień...ehh aż gardło ściska , coś wspaniałego gdy na świecie pojawia się takie malutkie coś:tak:

a mam jeszcze pytanie, czy Wasze dzieci też tak ciężko znoszą rozstania z Wami? Kurcze, od pewnego czasu aż strach zostawić małego np. z moją mamą, którą zna i codziennie spędza z nią trochę czasu. dziś rano chciałam podskoczyć szybko na pocztę bez dziecka i mami go na 30 min podrzuciłam w całkiem dobrym humorze, a jak po niego przyjechałam to tak ryczał, że masakra, mama cała w stresie, nawet go przegotowaną raczyła (mimo tego, że zawsze proszę, żeby mu nic nie dawać żadnych dopajaczy :/), a jak tylko go wzięłam na ręce to się uspokoił i zacząłm gadać i się uśmiechać. nie wiem co o tym myśleć.

Kota- u mnie tak jest praktycznie od początku, dlatego Tz nie chce z nim sam zostawać, bo mały zaraz marudzi . Moja mama lepiej sobie z nim radzi, więc jak muszę wyjść na dłużej to do niej go zanoszę, bo jak mam potem oglądać minę Tz to dzięki...:baffled:

aaa nie pochwaliłam się- Bartek zasnął wczoraj o 19 po kąpieli i jedzonku, ok 22 obudził go troszkę brzuszke, wzięłam go położyłam na sobie , jak zasnął to odłozyłąn an brzuszek do łóżeczka i sapł dalej do 2.30, więc dziś w nocy tylko raz wstawaliśmy:laugh2:...za to wstał 5.40 hahah

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry