reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Jeden z moich kocurow przeszedl dzis samego siebie :no: Wyobrazcie sobie, wlaza bestja do suszarki na pranie i tam nasikala :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie musze dodawac, ze w suszarce lezalo czysciutkie i pachnace pranie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pralka chodzi od nowa :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Normalnie oskubie rudzielca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Hello :D
Miss dior wrocila wezykiem,cala i zdrowa,reszta towarzystwa (maz + kolega) mniej zdrowi:cool2:,dzieci sie wyszalaly na niemieckim placu zabaw,ogolnie bylo OK ( maly szczegol,ze sie zgubilismy w Mönchengladbach,hehehe,po paru kufelkach kazdemu by sie zdarzylo,gps wysiadl,a mapy "sie zapomnialo").

Co do papek,chyba juz pisalam jakies 100 stron temu,u nas bylo do 6 mies. cycek,a potem samodzielnie przecierane papki.Jakos tym ze sloiczka nie ufam,ale fakt,wygodne to jest.

Milej niedzieli :)

czesc laseczki.nie bylo mnie bo sprawy mezowe mnie zatrzymaly.Mianowicie ta jedna ;-) Wiec tak.Wyjazd byl cooolllllll !!!! 3X dziennie obiad.Na sniadanie obiad i piwo,na lunch obiad i piwo,na kolacje obiad i piwo,piwo,piwo.Tak do poznej nocy,albo do wczesnego ranka.Miedzy czasie byla pora na sex przed kazdym posilkiem.I duzo plazownia z piwem(bez sexu) A dzis mnie suszy jak wielblada.Chetnie bym napoila sie do stanu niewazkosci zlocistym napitokiem.Miss dior zazdroszcze Ci !
Paulina Ty mi nie pokazuj takich codow wypiekowych bo jestem zdolna Cie posadzic ze wycielas fotke z jakiejs strony internetowej.Mnie nawet cisto z torebki nie wychodzi.Ptaki sie nie chca imac moich wypiekow,a twarde jak kaminie.
Co do zupek i przecierow sie nie wypowiadam.Nasz syn Bono ma 11 miesiecy i je wszystko.Nawet zaba nie pogardzi.Nie ma ani uczulenia ani beigunki.Temperatura tez w normie.

No to Kinia ino pozazdroscic :tak:Rosnie wam bezproblemowe dziecko :-D A jak idzie z odzwyczajaniem go od smoczka???

Pola-jak tam trzydniowka? Mam nadzieje, ze Maja juz troszke lepiej :tak:

Paulina-zachowaly sie tam jakies kruszyny z tego torta?? Jesli tak to sie na nie pisze :tak:

Missdior--super macie,zazdroszcze mozliwosci beztroskiej konsumpcji piwa :-D U mnie sesja w toku, wiec trzeswosc umyslu zalecana, na pomrocznosc jasna na razie nie moge se pozwolic :-p

dawno mnie nie bylo, bo przeinstalowalam system na PCcie na Mandrive, Winda mnie dobijala totalnie i troche trwalo az wszytstko poinstastalowalam co trzeba

u nas duuuzo nowego od przyszlego tygodnia Krysia idzie do rpzedszkola, kotrakt juz podpisany, boje sie ze bedzie plakac,

strasznie szybko idzie nam ta nauka czytania, juz mi sie koncza przygotowane slowka :( ale jestem w trakcie pisania programu ktory bedzie wyswietlal slowka na ekranie, musze tylko zmniejszyc czcionke bo narazie sa litery 8cm ,

wbilam sie w nowy rytm z praca w domu, takze jak Krysia zacznei chodzic choc na troche do rpzedszkola to mysle ze wiecej bede miala luzu

A od tygodnia Krysia zasypia calkiem samjutka w pokoiczku swoim, przyzwyczajalam ja od 2 miesiecy, najpierw odstawienie od cycka, potem odstawienie od noszenia :) potem glaskanie w lozeczku, potem stanie coraz dalej od lozeczka, na koncu stalam przy drzwiach, no i przyszlo ciecie, od tygodnia klade ja mowie dobranoc i wychodze, pierwsze 3 dni marudzila najpierw 30 minut potem coraz krocej, to chodzilam do niej co 5-10 minut zeby ja zapewnic ze tu jestem, a teraz juz jest nauczona :D uff to sie rozpisalam, trzymajcie kciuki zeby to bylo permanentne

pozatym jezdzimy teraz w weekendy na dluzsze wycieczki rowerowe, okolica przesliczna, Krysia zachwycona ciagle cos do siebie gada i mi sciaga rece z kierownicy bo sama chce trzymac jak w swoim malym rowerku

dzis kupilismy klape na kibelek i zacznie sie nauka skupiania na kiblu,

Hmmm, Toola interesujaca ta metoda nauki czytania :tak: A kiedy to mozna rozpoczac? Jak maluch skonczy roczek?? Widzialam takie zestawy w necie. Myslisz, ze warto je kupic? Mozesz cos polecic w tym kierunku...

Miss wyciaglam zawleczke z Bono i na szczescie nie wybuchl :-)
Juz go oduczylismy zucia smoczka,poprostu mu zabralami i juz!! Co za cudowne dziecie !:-D Teraz oduczam goscigania kaczek i obgryzania sznurwek.Uczyc go czytac jeszcze nie bedziemy.Rozumie wszystko,ale narazie tylko szczeka :-)

GORACO POLECAM NAUKE CZYTANIA MAŁYCH DZIECI oraz nauke matematyki i innego rodzaju nauczanie bardzo malych dzieci :) metoda domanowska

Ma-Rita mozna zaczac od urodzenia dziecka, ale ja zaczelam od roczku bo wczesniej o tym nie wiedzialam, pozatym nie byloby czasu, polecam ksiazke "Jak nauczyc mele dziecko czytac" Glenna Domana (jak mi podeslesz mejla to ci wysle wersje w pdfie) tam jest wszystko opisane, po co i jak, zalozylam tez watek w dziale "w co sie bawic": "nauka czytania dla dzieci od 0-5 lat"
ja zrobilam okolo 100 kart wlasnorecznie takich poczatkowych, ale starsznie szybko sie koncza i teraz sie przezuce na kompa, mozna tez robic prezentacje w powerpoincie, ale chyba na poczatek najleszy jest papier bo na poczatku wyrazy musza byc bardzo duze, kupic moze i warto ale to idzie naprawde szybko, a tanie takie zestawy nie sa, pozatym wedlug metody to mama powinna dobrac slownictwo zeby pasowalo do dziecka co lubi i co zna

reklama
Toola- juz podaje maila: gosiak-28@o2.pl
Ja jestem wielka zwolenniczka wychowywania dzieci na ksiazkach zamiast na kompie i tv. Sama zaczelam wczesnie czytac i bez ksiazek nie wyobrazam sobie zycia :tak: Niedlugo bede miec wakacje, wiec moze zrobie tak jak ty taki zestaw i bedziemy probowac:tak:

Do góry