reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Mój mąż dostanie tą pracę pod warunkiem, że nie otrzyma wolnego na święta a jeśli chcę mieć wolne na święta to pracy dla niego nie ma. Ta praca to przez biuro tureckie, nawet nie wiem czy nam się będą należały jakieś świadczenia. Nie mogę odebrać wiadomości od Ciebie i nie wiem dlaczego. Jak zauważyłaś jestem nowa na tym forum i nie bardzo sobie radzę. Z góry dziękuję za pomoc. Prześlij mi może na emalia nr telefonu to z pewnością w niedzielę zadzwonimy. Obydwoje jeszcze jesteśmy w Polsce. Mąż wyjeżdża 17stego.

Ostatnia edycja:
reklama
Ma-Rita mój mąż dostanie kontrakt na pół roku, narazie będzie mieszkał u mojej siostry aż nie znajdzie mieszkania. Chyba macie rację dołączymy do niego gdy będzie już wszystko załatwione.

ANETA czyli maz bedzie pracowal przez tzw.uizendbureau. Rzeczywiscie wtedy sytuacja wyglada troche inaczej.Nie mniej jednak jest to praca legalna i swiadczenia sa. Dobrze, za masz siostre w Hol. Przynajmniej ona ci pomoze.

Mój mąż dostanie tą pracę pod warunkiem, że nie otrzyma wolnego na święta a jeśli chcę mieć wolne na święta to pracy dla niego nie ma. Ta praca to przez biuro tureckie, nawet nie wiem czy nam się będą należały jakieś świadczenia.
Od razu cie uprzedzam,ze z wyplata pensji moga byc problemy,takze nie wiem czy gra jest warta swieczki.Pracowac i nie dostac kaski.swiadczen nie macie zadnych i to pewne.
Moge wam dac namiary na makelaara,gdzie pracuje Polak,posredniczy w wynajmowaniu mieszkan,bo latwiej bedzie wam sie dogadac a jest uczciwy facet.My placimy 450 euro z ogrodem a mamy 4 pokoje,male 3 coprawda ,ale sa:-).Zreszta zadzwon w niedziele wieczorkiem.
Sa inne mozliwosci w Holandii a nie praca na czarno.Maz moze zalozyc wlasna dzialalnosc zzp i pracowac na wlasny rachunek.Bo z tego co wiem,to praca przez biuro to zbyt wysoko platna nie jest,zwlaszcza dla Polakow i zwyczajnie dla waszej rodzinki moze nie wystarczyc,wiesz,oplaty,zycie.dziecku cos zawsze chce sie kupic.
Zalozenie takiej firmy trwa z 10 minut,ubezpieczas sie samemu,ja place 131 euro z dentysta,odliczasz sobie wiele rzeczy,no i najwazniejsze,ze przez pierwsze 3 lata masz takie ulgi,ze podatku nie trzeba placic,ja dostalam zwrot 1100euro za poprzedni rok:-D:-D:-D,tylko placisz BTW kwartalnie,ale to juz kasa pracodawcy.

JA TEZ ZAWSZE JAK WRACAM Z POLSKI TO SIE CIESZE.ZE TU MIESZKAM I DLUUUGO NIE TESKNIE I TAK WKOLKO:-D

No wlasnie, JOLA ma racje. Praca przez biuro nie daje kokosow, bo mezowi nie bedzie placil ten dla kogo bedzie pracowal, ale biuro. O tureckich biurach nic nie wiem. Moze lepiej poszukac pracy przez polskie biuro...
Co do fotek to mozesz je wrzucic w podpis lub avatar. Najpierw trzeba wejsc w ustawienia a potem wybierasz opcje edytuj podpis lub edytuj avatar. Do avatara wklejasz zdjecie, ktore masz w komputerze, tyle, ze musisz je sporo pomniejszyc. W podpis mozesz wklejac suwaczki (np. taki jak mam ja ze zdjeciem synka) lub zdjecia. Ale do tego musisz miec specjalny kod URL. Wchodzisz na stronke z suwaczkami np.to co mam ja Youngnutrition.net Homepage

Ewa jeśli jest taka możliwość to poproszę namiary do tego gościa. To naprawdę nie płacicie dużo (z rachunkami czy bez 450euro?). Moja siostra wynajmuje mieszkanie i płaci 800 euro z rachunkami (3 pokoje, kuchnia, łazienka) jak dla mnie to dużo. Wiem, zarobki nie są duże dlatego się obawiam czy nam wystarczy. Płacić płacą ponieważ moja siostra i szwagier tam pracują, ale jak już wspominałam nie wiele.
Skończyliśmy obydwoje studia (pedagogikę), nauczyciel stażysta w Polsce zarabia ok 800zł więc chcemy zrobić coś z tym naszym życiem, wyjechać. Na własną firmę w Holandii też trzeba mieć pieniądze no i znać język. Mąż zna chociaż angielski, ale ja nie:no:. Rozumiem, że w niedzielę jesteś z mężem w Polsce i możemy zadzwonić?

Ma-Rita troszkę zachodu z wklejeniem tego zdjęcia ale spróbuję może później:-)

reklama
Alescie sie rozpisaly,drogie panny :)
Coz,porada nie moge sluzyc,bo kraj nie ten...aczkolwiek praca przez tureckie biuro posrednictwa plus jakies tam dziwne warunki brzmi podejrzanie,volgens mij.
U nas juz prawie "szkolnie".Dzis wieczorem idziemy sprawdzic,w ktorej klasie bedzie starszy (a raczej z kim,bo tu sie co roku miesza klasy,wiec co roku nowi-starzy koledzy).Jutro rano "dzien otwarty" w przedszkolu,mozna obejrzec "nowa" klase (hmm,raczej pojde,choc mlodszy oszolom zna doskonale wszystkie pomieszczenia w przedszkolu).
Poza tym zwykle utarczki z fachowcami - czekam i czekam na stolarza,ktory ma zrobic taras w ogrodzie ...ciekawe czy zdazy przed Gwiazdka? :angry: oraz utarczki z personelem biurowym,co nowy stazysta tym glupszy.Wyobrazcie sobie,musielismy pogonic 21-letniego chlopaka,ktory sikal (!!!!!!!!!!) na deske klozetowa i tak to zostawial !!!!!!! A kiedy nie bylo nikogo ze "starszych" to sobie bezczelnie wychodzil na dwor i godzinami dzwonil do dziewczyny.Ok,jego staz sie skonczyl,mamy jeszcze troche roboty wakacyjnej,ale mu uprzejmie podziekowalismy,grrrrrrr.Teraz siedzi jakies mlode dziewcze polecone przez miejscowego notariusza,ciche i niesmiale,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ok,kawa a potem robota :)

Do góry