reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

Witam wszystkie mamusie :) jestem nowa na tym forum jak i w Holandii. Obecnie mija mi miesiąc odkąd tu przyjechałam. Nie mam pojęcia jak wygląda tu życie....przyjechałam tu z mężem i rocznym synkiem a już za dwa miesiące będę znowu mamusią mojego drugiego szkraba :) kochane jeśli znajdziecie troszkę czasu...napiszcie mi proszę jak tu wygląda poród...oczywiście w szpitalu....i wszystko co z nim związane..byłabym Wam ogromnie wdzięczna...jak narazie jestem okropnie tym wszystkim przerażona :no: pozdrowionka :) Jowi p.s. ja także dokładam swoje gratulacje z okazji narodzin synka :):):)

reklama
Witam wszystkie mamusie :) jestem nowa na tym forum jak i w Holandii. Obecnie mija mi miesiąc odkąd tu przyjechałam. Nie mam pojęcia jak wygląda tu życie....przyjechałam tu z mężem i rocznym synkiem a już za dwa miesiące będę znowu mamusią mojego drugiego szkraba :) kochane jeśli znajdziecie troszkę czasu...napiszcie mi proszę jak tu wygląda poród...oczywiście w szpitalu....i wszystko co z nim związane..byłabym Wam ogromnie wdzięczna...jak narazie jestem okropnie tym wszystkim przerażona :no: pozdrowionka :) Jowi p.s. ja także dokładam swoje gratulacje z okazji narodzin synka :):):)

Witaj u nas :-D
Ja niestety wiele nie pomoge bo sama jestem przed i tez powoli zaczynam swirowac :szok::-D ale dziewczyny napewno podziela sie doswiadczeniami...

Pisz z nami jak czesto masz ochote i nie znikaj, bo cos ostatnio pojawiaja sie nowe mamusie i znikaja :baffled:

Ja wlasnie wpapusialam drugie sniadanko, ide podpreparowac obiad a potem do miasta oddac kiecke bo jednak tym razem przesadzilam z rozmiarem i jest za wieeeelka :szok::-D i do Ani na kawke... :-)

1jagodka fajnie, że do nas dołączyłaś:tak: Pisz dużo i nie znikaj:no:. Ja nie rodziłam w NL, ale z tego co dziewczyny już wcześniej pisały to bardzo sobie chwalą poród w NL, więc nie masz się czego obawiać:-)
Dziewczyny zapraszam do mnie na obiad bo przesadziłam i chyba za dużo ugotowałam:-D:-)

Zupa warzywna, ktoś chętny:confused:

Załączniki

• 100_2266.jpg
    100_2266.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 58
Witaj Jagodko!
Ja rodzilam swoja druga Coreczke tu w Holandii w szpitalu i jestem pewna, ze nastepne dziecko tez bym tu urodzila! PO prostu jestem super zadowolona z opieki, wszyscy bardzo pomocni i mili. Atmosfera porodu byla b. mila, a takze-co bardzo wazne jest dla mnie-czulam sie komfortowo, nikt bez potrzeby nie zagladal do pokoju, sama rodzilam w pokoju, bylo przygaszone swiatlo, po prostu super. POlozna przychodzila wtedy kiedy trzeba bylo, a nie caly czas sterczala nad nami, moglismy to wspolnie z mezem przezyc. Jednym slowem: polecam! :tak:;-)
A po porodzie musialam zostac 3 dni w szpitalu, bo mialam male problemy, a opieka tez byla super. Bardzo spokojnie, cichutko, dzidziusia moglam miec caly czas ze soba, ale jesli potrzebowalam, aby ktos sie nim zajal, to zawsze ktos byl do pomocy.
A gdzie bedziesz rodzic? Jestes z Alkmaar?

cześć wszystkim ,
Agnieszka wyrazy współczucia :-(
Aha83 GRATULACJE
i resztę ekipy serdecznie pozdrawiam :-) a moją nie obecność na tym topiku sponsoruje mój mąż :-D:cool2:przyjechał na urlop ,jeny jak ja się ciesze to nie macie pojęcia ,będzie jeszcze przez tydzień ,także proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności tu :tak: buziam wam wszystkie

justaaa8 naciesz się mężem:-D:-):tak:, my jesteśmy cierpliwe, poczekamy:tak::tak::tak:
Zapomniała Was poinformować, że wczoraj obcięliśmy włoski Oliwierkowi i mam takiego przystojniaka w domu, że łohoho:-D:-)

Tak jestem z alkmaar....nie wiem w jakim szpitalu będę rodzić....mam już sofi nr i ubezpieczenie.....nie wiem czy coś jeszcze jest potrzebne.....a może mi polecicie jakiś szpital? a Ty Sencilla gdzie rodziłaś?...i fajnie, że o tym wspomniałaś...też bardzo chciałabym rodzić w osobnym pokoju i razem z mężem....może są jakieś rodzinne pokoje za które się płaci...aby po porodzie móc nadal zostać z mężem..tak przynajmniej mi się udało rodzić w Polsce :) p.s. czekam na dalsze informacje odnośnie porodu :) p.s. dziewczyny dzięki Wam już jest mi tu lepiej :) ...więc tak szybko napewno stąd nie odejdę hihi :)

Hej!

A my właśnie z Anią wypiłyśmy kawkę....:-D
Anetko u mnie to samo...
Aha gratuluję z całego serca...:tak:
Jagodka witaj!Skąd jesteś???:confused:
Agnes miłego pakowania...
Sencilla nie opuszczaj nas...:no:;-):-D
Ann znowu zapomniałaś nosidełka...
Justaa czekamy,czekamy na ciebie!;-)

reklama
Jagodka, ja rodzilam w Hoorn, niedaleko Ciebie.
Za ten pokoj nic nie placilam, bo mialam porod w szpitalu z przyczyn medycznych. A TY masz wskazania do porodu w szpitalu? BYlas juz u poloznej/gina?

Do góry