reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Holandia

reklama
pauka- u nas było tak, kiedy wiktoria piła w nocy to zdarzały się pampersy mokre-więc przed snem przestałam jej podawać soki, nad ranem- najcześciej k ok 7,30 budzi sie i dostaje mleko i spimy jeszcze troszke. na poczatku też nie umiała wołać siku, a ja jej się pytałam i mi kiwała głowką. po czasie nauczyła się słowa siusiu. zdarzy sie ze jak zacznie robić "ee" to dopiero woła ale raczej pokazuje zatykając sobie nos:-D
co do odpowiedniego wieku, to nie ma takiego określnego- każde dziecko w inny sposób się uczy.. ale trzeba byc wytrwałym bo poczatki mogą być trudne.. za to jest dużo radości:-)
i chyba możesz już zacząć uczyć Maje bo nam to dosyć długo zajeło, od wakacji, pewnie czeka nas jakaś nocna "wpadka" ale ile uciechy jest jak nie trzeba przebierać pampków:-Djak już kiedyś pisałam pomogło nam to że mała przebywała w wakacje z dziećmi o starszymi które też chodziły z nocnikiem, nie raz sie naśmiałam jak kolega siadał na niebieskim nocniku a ona na rózowym, gdy jedno zawołało to od razu obydwoje chieli siadać..:-)
życzymy powodzenia, ;-)

pustki ze hoho;-) chyba wszyscy na imprezie u Ani baluja:-)
Pauka niedawno sie cieszylas z kazdego nowego zabka, a tu juz zaczynaja wypadac:-)
ide spac bo na oczy nie widze, w sobotni wieczor 4 godz. przy holenderskim siedze, w glowie mi sie juz tutaj pomieszalo:-p:cool2:
dobranoc................

Dzien Dobry

rzeczywiscie PUSTO tu :szok:
my wczoraj bylismy w sklepie z artykulami dla dzieci poogladac foteliki.Jest taki bajerancki z Maxi Cosi, Axis,ze umocowanego na bazie mozna odwrocic do drzwi zeby wsadzic dziecko i potem wykrecic do kierunku zajdy,robi klik,zapala sie zielone swiatelko w bazie i gotowe.Fajna sprawa,ale kosztuje 249e:eek:

Jassi dalej marudzi,ale noc byla ciut lepsza bo spala najpierw od 19.30-00.30 a potem juz znowu co 2h.

A co wy porabialyscie wczoraj,ze was nie bylo:confused:
Agasta mam nadzieje,ze ty sie nie rozchorowalas na dobre.

Lece zjesc sniadanko,do pozniej

Dzien dobry
Czarna trzymam fason :-D ten axis jest fajowy a w pl jeszcze drozszy niz tutaj :szok: przynajmniej wtedy jak my kupowalismy fotelik.
Aniahaven jak sie imprezka udala?
Gosia podziwiam Twoja samomobilizacje :tak: w nocy to ja nic innego poza spaniem nie robie :-D O 22 do lozka i lulu :-D

Claudia nie wiem skad obczaila jak wlaczac i wylaczac telewizor, wiec za kazdym razem idzie do tv i bawi sie przeciskami. nie razgujemy bo jak powiem nei wolno to zaczyna sie smiac i celowo robi to jeszcze z 5 razy. mam nadzieje, ze za 2 dni jej minie, tak jak z wszytskimi innymi wynalazkami :-D

Biore sie za zadanko, bo w trakcie pobytu rodzicow ksiazek nie ruszylam, wiec mam troche zaleglosci

czesc
ale tu rzeczywiscie pustki :szok::szok: maly spi to teraz mam juz czas dla siebie
dzisiaj bylam u kolezanki na urodzinach i jak wracalam to sobie przypomnialam ze kurczaka mam na gazie :baffled::cool: udka rozplywaly sie dzisiaj w ustach nawet gryzc nie trzeba bylo:-D:-D
Agasta ja wieczorami to moge duzo za to rano to szkoda gadac :dry: a jutro mam na 7.15 do roboty isc. po 2 tyg. wolnego to nie dosc ze nie chce mi sie robic to jeszcze tak wczesnie musze wstac:cool::dry:
Czarna strasznie drogie te foteliki. ja teraz ten drugi kupilam na marktplacu za 50E fajny, nie zniszczony tylko na szwach troszke wyblakly. dobrze ze mozna pokrowce zdjac i wyprac. na ten ostatni etap nie sa juz takie drogie to mysle ze kupie nowy

reklama
Witam
Pauka Olici już ząbki wypadają:szok:Ale ten czas leci:tak::tak:
Czarna drogie są foteliki maxi cosi:tak: ale ja jestem bardzo zadowolona:tak:
Gosiu miłego wstawania i pracy:tak:Przynajmniej gryść kurczaczka nie musieliście :-D
Agasta jak sobotnie popołudnie z teściową? Widze ,że z Claudii też niezła rozrabiara rośnie:tak:
Aniu pospałaś dziś ,jak po imprezce?
Brawo dla nocnikowych dzieciaczków:tak::-)
Ja wczoraj miałam okropną migrene:no::no:Pół dnia leżałam w łóżku ,a o godz 19 zadzwoniła babka czy bym nie przyjechała zaopiekować się dziećmi ,bo ona chce wyjść:szok: No to ja wskoczyłam w gatki i wio,w domu byłam koło 12 w nocy:tak:Ale kaska wpadła:tak:
Dziś byliśmy odwiedzić kolegę w szpitalu ,bo biedny jest po operacji:confused:
Biorę się do wyrka ,dla odmiany coś mnie w krzyżach boli:wściekła/y: chyba się starezje i sypie powoli:dry::cool2:
dobranoc

Ostatnia edycja:
Do góry