reklama

Idziemy na zakupy :)

a czy są nosidełka ergonomiczne w których można nosić dziecko plecami do siebie?

Tak, sa takie...założyłam temat tutaj poniżej tego o nosidełkach ergonomicznych. Polecam takowe szwedzkiej firmy Baby bjourn. U nas sprawdza się rewelacyjnie. Cena niestety dość wysoka ok.550 zł . Tylko jeden z tych modeli jest nosidełkiem ergonomicznym- ten drogi niestety.

reklama
arica, to zalezy wszystko od sytuacji...Jesli idę z kimś to proszę np.męża o sprawdzenie czy na nosku nie usiadł Helence komar (gdy spacerujemy po lesie) ;-)...ale poza tym jest Ok. Na nadmiar bodzców nie narzekamy, bo w miejscach newralgicznych (np.domy towarowe) noszę dziecko w pozycji "do siebie", a np. w lesie na spacerze póki Helenka jest taka mała z powodzeniem stosujemy pozycję "do świata"...i baaardzo ją lubi ;-)Oczywiście, że nie przesadzamy z długością spaceru-max ok.1.5 h...tak jak gdy Helenka lezy w leżaczku, foteliku samochodowym (w podróży) itp.gdzie kręgosłup nie jest w komfortowej pozycji dla maluszka.

A czy się dziecku chce spać...to chyba już każda mama wie na tzw.czuja...przynajmniej ja wiem, kiedy Helenka jest już śpiąca i czas zmienić pozycję.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry