reklama

Ile ważą nasze dzieci

Dziękujemy za gratulacje, ale mnie ta waga za bardzo nie cieszy... Coraz bardziej się boję, że będę miała w domu słonika :eek: Przez jakiś czas dawałam Lence na kolację kaszę (na 80-90 ml mleka), ale teraz już zrezygnowałam z tego dokarmiania i oprócz cyca dostaje tylko raz dziennie pół słoiczka zupki. Niby wiem, że na cycu nie można dziecka przekarmić, ale...
Przeglądałam niedawno historyczne pomiary wagi (od urodzenia Małej) - Lena podwoiła swoją wagę urodzeniową w wieku 2 miesięcy, a w wieku 6 miesięcy potroiła. Wszystko wskazuje na to, że na pierwsze urodziny będzie czterokrotność!

reklama
Agacina mi sie wydaje ze nie ma sie czym przejmowac:-) Lenka to po prostu duza dziewczynka wazy sporo ale wzrost do tego ma proporcjonalny jak spojrzysz np na siatki centylowe:-)
podejrzewam ze Bruno jest podobnych rozmiarow:-p

Agacinko, Twoja Lenka to trochę jak mój Wojciaszek. Zawsze był powyżej 95 centyla, zawsze okrąglutki i buzi mu się nie zamykała do jedzenia. Dopiero jak skończył 2 lata to pierwszy raz od urodzenia zszedł poniżej 75 centyla. Wszyscy się zachwycali, że tak ładnie je, a ja zastanawiałam się tylko jak schować przed nim jedzenie, żeby go nie utuczyć. I to jest do zrobienia. Nie jest może filigranowy, ale gruby zdecydowanie nie.

Mamoocik jak czytam o Twoim Wojcieszku to jakbym o swoim czytala. Wszystko co sie zbliza do jego twazry to musi sie znalez w dziobku. Mam nadzieje ze jak zacznie chodizc to troszke mu fascynaja jedzeniem przejdzie. Teraz dosłownie myjemy zeby on nie widzial bo inaczej zaraz wola.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry