reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Wszystkie imiona są super,wszystko zależy od nas,od naszych oczekiwać,co sie komu podoba. Ja zawsze imie wybierałam jak dziecko sie juz urodzilo, bo imiona wtedy bardziej lub mniej pasują i wtedy już sie wie,ze to np Zuzia bo inne jej nie pasuje:tak:
Mam siostrę Zuzię i powiem Wam ,ze do mnie to imie nie przemawia a do niej pasuje na 100% zwłaszcza ze miała być Filipkiem:-D jest bardzo uroczym dzieckiem

reklama
Kalina to bardzo ładne imię, niestety dużo osób z mojego otoczenia tak właśnie ostatnio nazwało swoje córeczki więc dla mnie odpada ...
Ja też uważam, że dziecku fajnie jest dać imię jak się już zobaczy, ale chciałabym mieć wcześniej kilka typów tak na wszelki wypadek gdyby jednak zabrakło mi wtedy weny :-)

Ja tam akurat swoje imię bardzo lubię, teraz już nie ma tyle Kasiek jak w czasach kiedy byłam mała :-)

Kalina - dla mnie super, ale jak zaproponowałam dzisiaj mężulowi, to spojrzał na mnie krzywo i zapytał dlaczego wymyślam takie owocowo-warzywne imiona???:-D:rofl2::rofl2::-D więc jak mniemam to nie przejdzie..

Witajcie
Z tymi owocowo-warzywnymi coś jest na rzeczy - mój mąż też jakoś dziwnie zareagował na Kalinę i Malinkę :-D

Hehe to ja juz pisałam kiedys o owocowych imionach które wymyślałam meżowi :D Ja pytam "Dziewczynka to moze Jagódka?" a on "Tak, a chłopak Agrest" hehe :D:D:D

Violett - takie ładne masz imię i kręcisz nosem:shocked2:? U nas Wiola to był pierwszy poważny typ dla ewentualnej córci, ale ja mam w głowie jeszcze Malwinę, Laurę i Jagodę.
Modlisia wydaje mi się, że teraz Lena jest w czołówkach nadawanych imion, a Zuzia już trochę przystopowała:tak::tak:
Dziekuje, ale ja jakos nie lubie swego imienia:) A jakie imie dam dziecku to nie wiem, nic juzmi sie nie podoba :(

My jednak zdecydowalismy się na Zuzię (mam nadzieje, że juz nam się nie odmieni ).
Mi bardzo podoba się to imię, więc to jest najwazniejsze, nie wydaje mi sie też aby było krzywdzące dla dziecka...:)

Jak znajomi słyszeli, że daliśmy synkowi na imie Mikolaj, to z zaciekawieniem pytali jakie imię damy drugiemu dziecku , moj R. oczywiście szybko ripostował, ze będzie Sylwester ;) , a jak pytali o dziewczynkę to odpowiadał Marzanna albo Barbórka hahahah ;)

reklama
a ja tez nie lubie swojego imienia. Kasia ostatecznie moze byc ale jak ktos do mnie mówi Katarzyna to mnie ciarki przechodzą a wrecz obrazam sie na osoby ktore mowia mi Kaha... Nie lubie i koniec :)

Do góry