reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
jestem dobrej myśli i trzymam kciuki ❤️

Ja dziś 4 dpt i robiłam pierwszą morfologię dla Paśnika ale nie miałam psychy zrobić bety. Masz jakisś objawy? Ja totalnie nie i uważam że sie nie udało. Dodatkowo ten progesteron... cykl sztuczny i tylko 22 a w dniu transferu bylo 24. Dzis caly dzien popłakuje ze sie nie udało :(

Nie uwierzę w objawy w 4dpt 😀
Często dziewczyny się źle czują po progesteronie. Mnie raz bolał brzuch jak na okres i był nieudany potem brzuch bolał i był udany. Nie ma co świrować.
Ja miałam do transferu luteinę 3x2 tabletki po 200 mg i progesteron wyszedł około 20, lekarz dołożył 3x utrogestan i 2 besins i dopiero wskoczył na 40 😅potem zeszliśmy z besins, utrogestanu a luteinę brałam do konca 1 trymestru

W dniu transferu, naturalny.
To u mnie wyglądało to tak że ze przy pierwszym transferze miałam naturalny to w dniu transferu miałam 90 próg a 2 kolejne miałam na sztucznym przy 3x progesteron besins I 2x urogestran to w dniu transferu miałam na poziomie 6. I zawsze wieczorem po transferze lekarz lub położne dzwonili o niskim progesteronie i wystawiali receptę na prolutex (przy drugim podejściu 1x dziennie a przy trzecim podejściu 2 razy dziennie) ale szczerze nie wiem na jakim poziomie byl w późniejszym czasie po transferze po dodaniu tych leków bo nie badałam (a raz się zapytałam lekarza czy zbadać progesteron później to powiedział że nie)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry