reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Mam wyniki bety. Negatyw. Nawet śladu hcg nie było we krwi, więc nie wiem skąd te cienie utrzymujące sie na tescie od 3 dni. Ovitrelle miałam 9.06., więc jego juz dawno nie powinno być.

Te cienie byly tylko po to, by los sie mógł ze mnie pośmiać. Tak o to zakończyliśmy 1 procedurę, z 3 porażkami na koncie. W każdej brak implantacji. Mam dosyć.
A jakiej firmy robisz testy?

reklama
Mam wyniki bety. Negatyw. Nawet śladu hcg nie było we krwi, więc nie wiem skąd te cienie utrzymujące sie na tescie od 3 dni. Ovitrelle miałam 9.06., więc jego juz dawno nie powinno być.

Te cienie byly tylko po to, by los sie mógł ze mnie pośmiać. Tak o to zakończyliśmy 1 procedurę, z 3 porażkami na koncie. W każdej brak implantacji. Mam dosyć.
Bardzo mi przykro, tak nie powinno być :( ściskam mocno!!

Może jedź gdzieś na wakacje, odpocznij... oczyść głowę, albo zrób cokolwiek dla siebie i wróć do nas... po kolejną procedurę.

Miałaś laparoskopię, albo histeroskopię? Zapytaj lekarza, jaki ma teraz plan na Ciebie.

Przykro mi.

Mi Ovi utrzymywał się w moczu nawet, jak beta była ujemna.

Może jedź gdzieś na wakacje, odpocznij... oczyść głowę, albo zrób cokolwiek dla siebie i wróć do nas... po kolejną procedurę.

Miałaś laparoskopię, albo histeroskopię? Zapytaj lekarza, jaki ma teraz plan na Ciebie.
U mnie te testy były mega czule, potrafiły wykryć betę 5. A miałaś poszerzaną diagnostykę pod względem problemów z implantacją? Badane zarodki ?
Nie miałam. Lekarka cos wspominała o histeroskopii w razie kolejnego niepowodzenia, zobaczymy. Zarodki nie badane, bo jestesmy za mlodzi i przy 1 procedurze wskazań nie było. Ogolnie tak troche podeszlismy z marszu do 1 procedury, na zasadzie, a pewnie sie uda. Mielismy tylko icsi, zaplodnione max 6 komorek, mimo ze bylo ich wiecej.
Wstepnie juz rozmawialam, ze przy następnej procedurze moze uda sie zaplodnic ich wiecej. I inna metoda selekcja plemnikow, bo maz ma morfologie 0, a nie mielismy IMSI.

Mialam badania immunologiczne i genetyczne, to większość prawidłowa, łącznie z kirami implantacyjnymi, które mam. Mam za to mutacje Pai, po konsultacji z immunologiem przed 3 transferem dostałam heparynę.

Między 2 a 3 transferem miałam 2 miesiące przerwy, wiec nie wiem czy robić kolejną czy isc za ciosem.

reklama
Nie miałam. Lekarka cos wspominała o histeroskopii w razie kolejnego niepowodzenia, zobaczymy. Zarodki nie badane, bo jestesmy za mlodzi i przy 1 procedurze wskazań nie było. Ogolnie tak troche podeszlismy z marszu do 1 procedury, na zasadzie, a pewnie sie uda. Mielismy tylko icsi, zaplodnione max 6 komorek, mimo ze bylo ich wiecej.
Wstepnie juz rozmawialam, ze przy następnej procedurze moze uda sie zaplodnic ich wiecej. I inna metoda selekcja plemnikow, bo maz ma morfologie 0, a nie mielismy IMSI.

Mialam badania immunologiczne i genetyczne, to większość prawidłowa, łącznie z kirami implantacyjnymi, które mam. Mam za to mutacje Pai, po konsultacji z immunologiem przed 3 transferem dostałam heparynę.

Między 2 a 3 transferem miałam 2 miesiące przerwy, wiec nie wiem czy robić kolejną czy isc za ciosem.
Bardzo mi przykro 😞 Jeżeli czujesz się przytłoczona, może warto zrobić małą przerwę? Procedura nie ucieknie, a czasem nawet miesiąc, dwa potrafi oczyścić głowę. Możesz ten czas wykorzystać na zrobienie histeroskopii z biopsją endometrium, na wyniki też się chwilę czeka.

Do góry