reklama

In vitro 2024 - refundacja

ale to ze kariotyp wyjdzie prawidlowo tez nic nie znaczy. Ja po pierwszej procedurze miałam dużo komórek pobranych, koniec końców wybik to 4 zaridkow, druga proba i na 17 pobranych 4 zarodki i ostatni na 11 komórek 4 zarodki z czego jeden ma 2,5 roku i jednego mamy zamrożonego. Kariotyp prawidlowy. a piwirdz jakie masz amh?
Amh mam 4,1. Tak wiem wiem, że kariotyp to nic nie gwarantuje. Ale jeśli byśmy się decydowali na badanie zarodka to lekarz powiedział że mogą chcieć wyniki w tej placówce w Hiszpanii i lepiej zrobić.

reklama
A to w takim razie w kwietniu byłby transfer jakby wszystko poszło dobrze? To dużo stresu, ale ja na to też patrzę że przy naturalnym poczęciu też nie mamy żadnego wpływu czy się zarodek rozwinie, zagnieździ. A przypomnisz mi czy to twoje pierwsze podejście ?

Ja dzisiaj ogarnęłam głowę, jadę popołudniu do kliniki zrobić kariotyp, partner pojedzie dzisiaj lub jutro. Zobaczymy co wyjdzie w kariotypach i pogadamy z lekarzem co rekomenduje i wtedy zdecydujemy co z badaniem zarodka. Krok po kroku.
Nie no chyba nie, myślę że pewnie maj czerwiec. Tak jakoś to układam terminowo w głowie. W poniedziałek mam wizytę to zapytam o te kariotypy bo jeśli cokolwiek się uda to na pewno będę badać zarodek.
Tak to moja pierwsza procedura jest i nie wiem co jak gdzie do końca :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry