Hermeneg
Fanka BB :)
Transfer 26 września aktualny
Wdrażamy leki i próbujemy![]()
Za mnie! Miałam transfer w sobotę i czekam na... no właśnie... na odpowiedni dzień do testowania![]()
Trzymam kciuki

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Transfer 26 września aktualny
Wdrażamy leki i próbujemy![]()
Za mnie! Miałam transfer w sobotę i czekam na... no właśnie... na odpowiedni dzień do testowania![]()
Ja nawet po porodzie jak tylko coś tam zaczęło się w jelitach kręcić to miałam myśli w stylu „o Zosia nie śpi”O kurcze mi chyba nie śmierdział pot po encortoniealbo nie czułam
![]()
szczerze przed ciążą myślałam że się nie przyzwyczaję do tych ruchów, a jednak bardzo je teraz lubię
![]()
Mi się tak utrzymywała torbiel i okazało się że jest to torbiel endometrialna- na obrazie USG jej wnętrze nie jest czarne tylko takie bardziej szare. U mnie akurat była większa torbiel, bo urosła do około 6-7 cm, gdyby była mniejsza to stymulacja i punkcja byłaby możliwa a tak trochę zeszło zanim skonczylam leki i została ściągnięta.A ja od połowy lipca nie moge sie uporać z torbielą którą mam na prawym jajniku i ktora wstrzymuje mi stymulację. Mialam 4 usg, 2 cykle 28 i 21 dni na tabletkach antykoncepcyjnych, zeby wyciszyć hormony a torbiel jak byla tak jest nadal, ciagle w tej samej wielkości (25 mm). Na ten moment kończę tabletki anty (jutro ostatnia), w 1 dzień okresu z odstawienia robie badanie estradiolu, zeby sprawdzić czy torbiel jest czynna hormonalnie czy nie. Jeśli estradiol bedzie poniżej 50 pg, to mamy zielone światło na rozpoczęcie stymulacji - prawdopodobnie to jest ciałko żółte ktore sie nie wchłonęło.
Moja cierpliwość jest juz na granicy...
No u mnie jest w środku cala czarna, caly czas tej samej wielkości w zasadzie, nie reaguje na leki, wiec wszystko wskazuje na to, ze raczej nie wydziela juz hormonów. Szczerze, to bardzo na to liczę, bo i tak sie to wszystko przeciąga w nieskończoność.Mi się tak utrzymywała torbiel i okazało się że jest to torbiel endometrialna- na obrazie USG jej wnętrze nie jest czarne tylko takie bardziej szare. U mnie akurat była większa torbiel, bo urosła do około 6-7 cm, gdyby była mniejsza to stymulacja i punkcja byłaby możliwa a tak trochę zeszło zanim skonczylam leki i została ściągnięta.
Tak, czas zapieprza jak szalony@koko.sanka co u Ciebie? Leci Wam szybko czas czy się ciągnie? Dalej plan na rozpoczęcie stymulki w październiku?
Ja po histero czułam się dobrze. Bodajże tylko 2 dni plamiłam a tak to okej.Dziewczyny, jak się czułyście po histero? Na drugi dzień już było normalnie?
Na wyniki długo czekałyście?
Czy po histero miałyście wizytę i lekarz coś skomentował?