reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki! ❤️

U mnie chyba @ się rozkręca, bo mam plamienia, więc pewnie transfer w pierwszej połowie października - jeżeli się nic nie wysypie. Strasznie mnie PMS w tym miesiącu przetyrał, twarz mi obsypało jak 15-latce 😭 Chyba organizm jeszcze odchorowuje poprzedni transfer i leki, które brałam.

O kurcze mi chyba nie śmierdział pot po encortonie 🥵 albo nie czułam 🤣

🫶 szczerze przed ciążą myślałam że się nie przyzwyczaję do tych ruchów, a jednak bardzo je teraz lubię :D
Ja nawet po porodzie jak tylko coś tam zaczęło się w jelitach kręcić to miałam myśli w stylu „o Zosia nie śpi” 😅 i jak tylko wody mi odeszły (chlusnęły mi dość mocno) to się złapałam za brzuch i mówilam że się taki pusty zrobił i było mi mega dziwnie 🙈
Teraz jak oglądam filmiki z tymi kopniakami które udało mi się złapać to aż się łezka w oku kręci

A ja od połowy lipca nie moge sie uporać z torbielą którą mam na prawym jajniku i ktora wstrzymuje mi stymulację. Mialam 4 usg, 2 cykle 28 i 21 dni na tabletkach antykoncepcyjnych, zeby wyciszyć hormony a torbiel jak byla tak jest nadal, ciagle w tej samej wielkości (25 mm). Na ten moment kończę tabletki anty (jutro ostatnia), w 1 dzień okresu z odstawienia robie badanie estradiolu, zeby sprawdzić czy torbiel jest czynna hormonalnie czy nie. Jeśli estradiol bedzie poniżej 50 pg, to mamy zielone światło na rozpoczęcie stymulacji - prawdopodobnie to jest ciałko żółte ktore sie nie wchłonęło.

Moja cierpliwość jest juz na granicy...

A ja od połowy lipca nie moge sie uporać z torbielą którą mam na prawym jajniku i ktora wstrzymuje mi stymulację. Mialam 4 usg, 2 cykle 28 i 21 dni na tabletkach antykoncepcyjnych, zeby wyciszyć hormony a torbiel jak byla tak jest nadal, ciagle w tej samej wielkości (25 mm). Na ten moment kończę tabletki anty (jutro ostatnia), w 1 dzień okresu z odstawienia robie badanie estradiolu, zeby sprawdzić czy torbiel jest czynna hormonalnie czy nie. Jeśli estradiol bedzie poniżej 50 pg, to mamy zielone światło na rozpoczęcie stymulacji - prawdopodobnie to jest ciałko żółte ktore sie nie wchłonęło.

Moja cierpliwość jest juz na granicy...
Mi się tak utrzymywała torbiel i okazało się że jest to torbiel endometrialna- na obrazie USG jej wnętrze nie jest czarne tylko takie bardziej szare. U mnie akurat była większa torbiel, bo urosła do około 6-7 cm, gdyby była mniejsza to stymulacja i punkcja byłaby możliwa a tak trochę zeszło zanim skonczylam leki i została ściągnięta.

Mi się tak utrzymywała torbiel i okazało się że jest to torbiel endometrialna- na obrazie USG jej wnętrze nie jest czarne tylko takie bardziej szare. U mnie akurat była większa torbiel, bo urosła do około 6-7 cm, gdyby była mniejsza to stymulacja i punkcja byłaby możliwa a tak trochę zeszło zanim skonczylam leki i została ściągnięta.
No u mnie jest w środku cala czarna, caly czas tej samej wielkości w zasadzie, nie reaguje na leki, wiec wszystko wskazuje na to, ze raczej nie wydziela juz hormonów. Szczerze, to bardzo na to liczę, bo i tak sie to wszystko przeciąga w nieskończoność.

@koko.sanka co u Ciebie? Leci Wam szybko czas czy się ciągnie? Dalej plan na rozpoczęcie stymulki w październiku?
Tak, czas zapieprza jak szalony 😱 trochę mi się cykle skróciły. Zawsze miałam co 28 dni jak w zegarku, czasem nawet co do godziny (!), teraz mam takie 24-25 w porywach, mam nadzieję, że to nic złego 😩 właśnie jestem po okresie, ostatnie 2-3 tygodnie luziku, potem okres i zacznie się ciągłe czekanie na wszystko… cierpliwość będzie testowana, a ja do cierpliwych nie należę… 😝

Dziewczyny, jak się czułyście po histero? Na drugi dzień już było normalnie?
Na wyniki długo czekałyście?

Czy po histero miałyście wizytę i lekarz coś skomentował?

reklama
Dziewczyny, jak się czułyście po histero? Na drugi dzień już było normalnie?
Na wyniki długo czekałyście?

Czy po histero miałyście wizytę i lekarz coś skomentował?
Ja po histero czułam się dobrze. Bodajże tylko 2 dni plamiłam a tak to okej.
Ja miałam robione w szpitalu na nfz i robilam wraz z bjopsją cd138 I cd56 i czekałam na wynik 8 tygodnii . Także sporo czasu 😞

Do góry