reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

in vitro z komórką dawczyni

@Melapola , którego rodzaju pampersów używasz?
Pampersy rozmiar 5, wcześniej Premium Care a teraz Active Baby. Pantsy mniej bo nam przeciekaly. Lubiłam tez Huggies ale są droższe i trudniej dostac. U nas kompletnie sie nie sprawdzily inne marki, Dady po wypelnieniu moczem twarde jak decha, Lupilu przeciekaly, te z Rossmanna gorsza chlonnosc. A bambusowe to już tragedia, chlonnosc zero.

reklama
Pampersy rozmiar 5, wcześniej Premium Care a teraz Active Baby. Pantsy mniej bo nam przeciekaly. Lubiłam tez Huggies ale są droższe i trudniej dostac. U nas kompletnie sie nie sprawdzily inne marki, Dady po wypelnieniu moczem twarde jak decha, Lupilu przeciekaly, te z Rossmanna gorsza chlonnosc. A bambusowe to już tragedia, chlonnosc zero.
Huggies to też ekstra care? Bo na allegro trochę taniej znalazłam ale inne .

Załączniki

• Screenshot_20250611_081452.jpg
    Screenshot_20250611_081452.jpg
    92,2 KB · Wyświetleń: 21
@Kasialucky Jak u Ciebie?

W czwartek mam wizytę już ostatnia przed cc. W zasadzie do cc zostało mi 10 dni. Czuję się jak wieloryb i zaczynam rozumieć jaki organizm jest mądry że pod koniec to już bardziej chcemy pozbyć się brzucha niż boimy się porodu. 8 miesiąc to był jeszcze luzik a teraz to ja już jakaś inwalidka jestem 😉
10 dni ale to zleciało !!!
Zaraz będziesz tulić dzieciątko 🤗
Dobrze że upały zelżały bo miałabyś ciężej

A u nas .. lekkie zniany
Zrobili nam endoskopie- z której wynika że nie mamy zwężenia przełyku i kolejnego dnia na obchodzie stwierdzali że mam względnie zDrowe dziecko 😅i że zaraz przenoszą nas na zwykły oddział pediatryczny 🤷‍♀️
Aby tam się rozjaśniać bo tu blokujemy miejsce .
Po obchodzie zaczęłam rozkminiac .. że czemu mnie nie przeniosą bliżej domu ..
bo wiecie od lutego leżałam na patologii i mąż codzinnie do tego Krk dojeżdżał … a teraz do dziecka i do mnie.
Poprosiłam lekarkę na rozmowę ,przyszła jakaś której wogole nie kojarzyłam z oddziału
Ona do mnie że za późno o tym mówię - czemu nie wspomniałam na obchodzie że już weekend że mój szpital nie będzie Chciał tak problematycznego pacjenta … i że później wróci z info jak pogada z szefem. Po chwili poprosiłam drugą lekarkę którą złapałam przy dyżurce mówiąc że do tej pierwszej nie mam zaufania .. i bardzo proszę ją o pogadanie z Szefem albo sama pójdę wypisując się na zadanie i prosto z krk pojadę z Dzieckiem do Rzeszowa
Słuchajcie .. 10 min😁 i już miałam zgodę prof z Rzeszowa na przyjęcie i ogarnięty transport (karetkę)
Dało się ? Dało ! Jednak intuicja mnie nie zawodzi
I tym sposobem Jesteśmy tu od piątku
I taki progres młody zrobił ze za całe 2 tyg tyle nie zrobił co w Prokocimiu ! Bo tam tylko sonda i sonda - jeden lekarz : proszę karmić dziecko butelką a co nie zje to podać sondą a drugi tylko sonda bo byliście na intensywnej i nie chcemy powtórki …
Jeden kazał karmić go co 2h przyszedł drugi - że jednak co 3h.
I bądź tu mądrym
Teraz od przyjazdu Zjada na raz 50 ml ze dwa razy trafiło się 60 ml
Lekarze mówią że może po weekendzie wyjdziemy 🏠

10 dni ale to zleciało !!!
Zaraz będziesz tulić dzieciątko 🤗
Dobrze że upały zelżały bo miałabyś ciężej

A u nas .. lekkie zniany
Zrobili nam endoskopie- z której wynika że nie mamy zwężenia przełyku i kolejnego dnia na obchodzie stwierdzali że mam względnie zDrowe dziecko 😅i że zaraz przenoszą nas na zwykły oddział pediatryczny 🤷‍♀️
Aby tam się rozjaśniać bo tu blokujemy miejsce .
Po obchodzie zaczęłam rozkminiac .. że czemu mnie nie przeniosą bliżej domu ..
bo wiecie od lutego leżałam na patologii i mąż codzinnie do tego Krk dojeżdżał … a teraz do dziecka i do mnie.
Poprosiłam lekarkę na rozmowę ,przyszła jakaś której wogole nie kojarzyłam z oddziału
Ona do mnie że za późno o tym mówię - czemu nie wspomniałam na obchodzie że już weekend że mój szpital nie będzie Chciał tak problematycznego pacjenta … i że później wróci z info jak pogada z szefem. Po chwili poprosiłam drugą lekarkę którą złapałam przy dyżurce mówiąc że do tej pierwszej nie mam zaufania .. i bardzo proszę ją o pogadanie z Szefem albo sama pójdę wypisując się na zadanie i prosto z krk pojadę z Dzieckiem do Rzeszowa
Słuchajcie .. 10 min😁 i już miałam zgodę prof z Rzeszowa na przyjęcie i ogarnięty transport (karetkę)
Dało się ? Dało ! Jednak intuicja mnie nie zawodzi
I tym sposobem Jesteśmy tu od piątku
I taki progres młody zrobił ze za całe 2 tyg tyle nie zrobił co w Prokocimiu ! Bo tam tylko sonda i sonda - jeden lekarz : proszę karmić dziecko butelką a co nie zje to podać sondą a drugi tylko sonda bo byliście na intensywnej i nie chcemy powtórki …
Jeden kazał karmić go co 2h przyszedł drugi - że jednak co 3h.
I bądź tu mądrym
Teraz od przyjazdu Zjada na raz 50 ml ze dwa razy trafiło się 60 ml
Lekarze mówią że może po weekendzie wyjdziemy 🏠
O jejku jakie zmiany! Rewelacja!!! Czyli wszystko się dało i okazało się że jest w miarę ok! Zobaczysz jaki progres zrobi w domu! Daj znać jak Was wypuszcza!!! Bardzo się cieszę! 😀

Ryczę ze wzruszenia! Cudownie!! 😻 Bardzo bardzo trzymamy za Was kciuki, żebyście w końcu mogli się sobą cieszyć w domu. Junior jeszcze nie wie jaką ma dzielną Mame!!

reklama
Nie wiem czy widziałaś ale fajną cenę mają teraz pampersy w Kauflandzie

Załączniki

• Screenshot_20250617_145831.jpg
    Screenshot_20250617_145831.jpg
    192,6 KB · Wyświetleń: 21
Do góry