reklama

JADŁOSPIS KARMIĄCYCH MAM !!!!!!!!

Kurcze a ja dalej ten sam repertuar tzn mięsko gotowane ziemnieaki i sałata od 2 miesiecy. JAkoś n ie moge się przełamać.Mam jakąś paranoje. ostatnio jadłam kawałek karpia smażonego i poszłam go zwrócić bo miałam wyrzuty sumienia że Kamil przeze mnie będzie cierpiał. Nawiedzona jakaś chyba jestem. śniadanie to płatki co by dużo błonnika było a kolacja to róznie zazwyczaj chleb z ziarnami z wędliną i żółtym serem bąż z pastą z twarogu. Zjadłabym ostrąpizze ale nie zrobie tego chyba do czasu jak karmić będe.

reklama
ja jem tylko ciemny osinka, jaguni nic nie jest, więc wydaje mi się,że możesz spróbować, u mnie już w szpitalu podawali ciemne pieczywo..

Pytia, nam zabronili pomidorka, ogórka, rzodkiewek..., ale możesz spróbować 1 plasterek, może Jasiowi nic nie będzie.

Osinka, ja też jem ciemny, czyli razowy czysty, jest jeszcze taki sam ze słonecznikiem, ale jakoś się boję go kupić. W każdym bądź razie po czystym, razowym nie mamy problemów :)

A na zaparcia polecam śliwki! :)

Dzięki Maga, to może się przełamię.

Aniu, jakie ciasto pieczesz, może przepis byś tak dała, bo mnie aż ściska od braku słodkości, a wszystkie upieczone ciasteczka już pochłonęłam.

Aniu, z jabłkami. Wyszło pyszne i się nim teraz zajadam zamiast zacząć o siebie dbać ;D A przepis kiedyś napisała Pytia, ale żebyś nie musiała go szukać wkleję raz jeszcze:
5-6 jabłek kroimy w kostkę i zasypujemy szklanką cukru. Odstawiamy aż puszczą sok. Następnie dodajemy 6 łyżek oleju, 3 całe jajka, 2 szklanki mąki (obojętne w jakiej kolejności), łyżeczkę sody oczyszczonej. Mieszamy wszystko, wlewamy do formy i pieczemy ok. 40 minut. Do umycia mamy jedno naczynie, roboty jakieś 15-20 min. W oryginalnej wersji powinny być jeszcze orzechy i polewa czekoladowa, ale jak wiadomo to u nas zabronione.
PYCHOTKA!!!

reklama
maga_86 pisze:
ja jem tylko ciemny osinka, jaguni nic nie jest, więc wydaje mi się,że możesz spróbować, u mnie już w szpitalu podawali ciemne pieczywo..

kupiłam chleb razowy - zjadłam 2 kromki z powidłami - czekam do jutra ;) trzymajcie kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry