reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Jak samopoczucie, mamusiu?

Sluchajcie, nie wpadajcie w panike z ta ptasia grypa. Podali, ze na calym swiecie z jej powodu zmarlo 60 osob. Dlatego uwazam, ze cala ta panika jest po prostu smieszna- zwykla grypa zbiera co roku duzo wieksze zniwo. Oczywiscie zadfna choroba w czasie ciazy nie jest dobra, ale akurat ptasia grypa nie stanowi wcale wiekszego zagrozenia niz cokolwiek innego. A trabia o niej, bo prawdopodobnie firmy farmaceutyczne maja w tym niezly interes- w koncu leki na to chorobsko kosztuja ponad 200 zl!

reklama
Aniam, do paniki to jeszcze chyba daleko :) ale obawy nie są śmieszne, bo jeśli uważnie słuchałaś , to mówili również, że te obawy związane są ze zmutowaną odmianą tego wirusa. Takim wirusem , który będzie się przenosił między ludźmi. Teraz zagrożone są przede wszystkim osoby, które mogą się bezpośrednio zarazić od drobiu...
Ja wolę wierzyć, że ten wirus nie zmutuje :mad: chociaż naukowcy są akurat innego zdania..

No ale nawet jak zmutuje to co z tego? Zwykla grypa tez mutuje. Ale na zwykla grype rzad nie zakupil takich drogich lekow- wg mnie tu chodzi o duza kase i dlatego media robia z tego takie hallo. My i tak musimy sie chronic przed chorobami=- niewazne odptasimi czy tez nie, bo nawet zwykla grypa moze miec bardzo przykre konsekwencje w naszej sytuacji - najlepiej siedziec w domku czego wszystkim przyszlym mamusiom zycze :)

my - cieżarne i tak tych leków nie mozemy użyć- nie mamy jak się zabezpieczyć, a do domu chorobę może przynieść nasz mąż... i siedzenie w domku nas nie uchroni...
a najgorszy scenariusz przewiduje 7 milionów ludzi - to chyba budzi strach, to nie 60 osób jak z szalonymi krowami, to 2 warszawy...

jak dojdzie do pandemi, to pewnie ze strachu zgłupieje i będę nosić maseczkę na twarzy...

wróciłam do domku, moje dziecię czekało na mnie na dworcu i biegło z ramionkami wyciagnietymi - cudowny widok..

dobrze być w domku ;)

cholera jasna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ostatnio we wtorek karmiłam pieprzone kaczki w Łazienkach!!!!!!!!!!!!!! nie ma u nas zakażonych????????????kaczek????????

z tego co pamiętam w zeszłym roku też było coś z tą ptasią grypą ???

kurdę wyjmę broń i będę strzelać do ptaszków

z tego co pokapowałam to jeszcze niezmutował ten wirus i narazie niebezpieczny jest dla ptaków???

igor mówi: "najważniejsze to nie brać ptaszka do buzi" - wiem brzydki zart ;)

a powaznie: karm kaczki: bedzie na ich wątróbkę
po drugir: jeszcze nie zmutował i NIE ZMUTUJE

no!

też dostałam ten żarcik że ZUS nie ma na Pani leczenie w związku z tym proszę nie brać ptaszka do buzi- ja do takichh żartów jestem pierwsza wcale nie był brzydki ;D
Mirkowi nie spodobały się zalecaenia ;D ;D

dziewczyny, nie orientujecie sie moze czy bole klujace (tak jakby prawy jajnik) sa normalne?? nie chce panikowac, ale troszke sie martwie. jak siedze to jest ok, a jak wstane zaczyna mnei podkluwac w prawym dolnym boku i nie wiem co to :(

reklama
Ara Z nieba mi spadłaś z tym pytaniem... Ja mam ten sam problem- podczas chodzenia kłucie w prawym boku... Proszę, napiszcie jeśli miałyście coś takiego.

Do góry