reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas z zasypianiem nie ma problemu. nigdy nie musiałam Majki lulać,nawet w dzień, po kąpieli wyciszam cały dom, nie zawsze chce juz potem jesc, bo dostanie dawkę przed kąpielą,potem smok i lulu do swojego łożeczka. w sumie to wstawanie co 2 godz. mi nie przeszkadza, bo mała ssie cyca ok. 5-10 min i znowu śpi. tylko zastanawiam się czy to jedzenie to z przyzwyczajenia czy z głodu. probowałam brac ją rece i polulac jak sie obudziła.wtedy zasneła cwaniara ale jak ją połozylam do łozeczka, to pobudka. dalam cyca pociumkała i poszła spac.
Mam to samo z moja Anią..

reklama
Co dawać malej na noc?
Karmie ja piersią i kaszka w butelce na mleku modyfikowanym..ale nie za bardzo chce ta butelkę,a cycek chyba nie starcza,bo budzi się...
Jestem w nocy wykończona:baffled:

Witaj Skarabeusz-2005!

Niestety nic Ci nie poradze, bo mam to samo. :-) Ale zapraszam na pogaduchy na inne watki. ;-)

Czesc Skarabeusz:-)

nie pozostaje nam nic innego jak sie przyzwyczaic:-)wiem,ze to trudne ale coz poradzic, moja pediatra powiedziala,ze taki urok mego dziecka;-)

jestem w tej dobrej sytuacji,ze nie musze rano isc do pracy wiec jakos idzie wtrzymac:-) a kolezanka miala ten sam problem i sie skonczyl , jak maluszek zostal odstawiony od piersi....nie mniej zycze jak najdluzeszego karmienia cycusiem:tak::tak:

Czesc Skarabeusz:-)

nie pozostaje nam nic innego jak sie przyzwyczaic:-)wiem,ze to trudne ale coz poradzic, moja pediatra powiedziala,ze taki urok mego dziecka;-)

jestem w tej dobrej sytuacji,ze nie musze rano isc do pracy wiec jakos idzie wtrzymac:-)

zgadzam się z redaktorką.. u mnie to samo pobudka co jakies 2 godziny- pomimo tego,że mała wieczorem dostaje butle z kleikiem (ok 200 ml).
ja sądze,że moje dziecko to po prostu za cycusiem tęskni- dlatego się budzi... possie pare minut i zasypia...więc na dobra sprawę tez mi juz to nie przeszkadza

Dziewczyny od kiedy dzieci maja wyraźne sny??
moja mała ostatni źle sypia płacze przez sen i nie wiem czy ja wybudzać ale płacze przeraźliwie a za chwile śpi jak aniołek:baffled:

ja myslę, że nasze dzieci śnią już, choc nie wiem o czym. może o tym, że z cyca mleko nie leci albo mama cyca dać nie chce...;-)
Piotrusiowi zdarza się krzyczeć w nocy. jeśli jest to jeden krzyk, dwa, a on się potem uspokaja to nie budzę, ale jeśli dlużej krzyczy, to biorę na apa, przytulam, uspokajam i odkladam do łóżeczka. to krzyczenie może też się brać z ząbkowania.

no właśnie mi też się wydaje,ze te nasze dzieciaki juz śnią- czasami moja jula potrafi przebudzic się z takim wrzaskiem jakby kto ja rozdzierał, albo krzyczy przez sen- wtedy pewnie śni jej sie,że cycocha nie chcę dać... albo cos w tym rodaju, hehhe;-);-) a czasami uśmiecha się... i potrafi nawet piszczeć z radości

U mnie też dalej pobudki w nocy i nie ma co tulić i nosić - tylko cyc sie sprawdza:-(
Kinga tez krzyknie czasem na śpiąco, ale nie rozbudza jej to.

A co do kaszki to Skarabeusz jeżeli karmisz piersią spróbuj podac kaszkę łyżeczką i bądź cierpliwa, bo za pierwszym razem może zjeśc tylko łyżeczkę, ale z czasem poinno być lepiej. Kinga sie juz przyzwyczaiła i wpyla prawie całą miseczkę. Ale ta kaszka nic nie daje, mała i tak budzi sie w nocy - jak to powiedziala Redaktorka - taki urok dziecka:-p

reklama
u nas w dalszym ciągu mała budzi sie w nocy co 2-2,5 godziny... juz zdąrzyłam sie do tego przyzwyczaić... chociaz nie ukrywam,ze marzy mi sie cala noc przespana:tak::tak:

Do góry