reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u nas to wiecie jak z tym usypianiem:no:
ale jak juz mała usnie ok 22 to budzi się na cyca ok 3 i dalej śpi do 6, w dzień śpi malutko w porównaniu do waszych dzieciaczków ok. godziny, ja nie wiem że wszystko po k. musiała odziedziczyc, jemu do regeneracji sił starczają 4-5godziny ja potrzebuje14-15;-) jestem śpioch jakich mało a moje dziecko ma to głeboko w poważaniu:angry:

reklama
Alka jak na razie bez zarzutu śpi, i z reguły dwie drzemki są, dzisiaj nwet jedna 3 godziny trwała, i teraz też już śpi, ta druga drzemka jest wtedy jak pierwsza trwa krócej niż godzinę, spanie to ma po mnie:-)

Probowalismy skracanie drzemek w dzien ale nic nie dalo, dalje ranne pobudki. Rolety w oknach sa, takie bambusowe i troche przez nie widac ale ogole w pokoju jest ciemno. Dzis wyjatkowo spal do 5;40 rano i okolo 7;10 znow udalo mi sie go uspic az do 8;40, ale sie wyspalam mowie wam. Wspolczuje mamom dzieci ktore tak malo w dzien spia. Ja zyje tylko dzieki temu ze on w dzien spi. Czekam na jego drzemi z utesknieniem.

Wama, ja tam wole, zeby Sara w dzien nie spala, ale przesypiala noce ;-) :-D

Dobrze, ze dal Ci maly dzisiaj pospac troche, bo nie wyobrazam sobie codziennie pobudek o swicie :-)

A moje dziecko mialo dzisiaj jakis nocny kryzys, non stop sie z placzem budzila, dawalam jej smoka i na szczescie zasypiala, ale po godzinie-dwoch znowu placz, no i musialam dac jej kolo 3 mleko i wypila 210ml :szok: jak nigdy w nocy! Chyba przez zeby jest taka niespokojna...

ojaj Sandro to moze te zabki wychodzace daja o sobie znac? biedna Sarusia i Ty przy okazji. No ale miejmy nadzieje ze kolejna nocka bedzie spokojniejsza!!! :)

u nas powiem Wam tez tak jak pisalam mala przesypia cale nocki od 11-12h pod rzad od 2 miesiaca .. ale fakt byl okres gdy spala w ciagu dnia np 2x po 15 minut :D
teraz zdarzaja sie jej nawet czasami godzinne drzemki aczkolwiek rzadko :)

no ale.. ja podpisuje sie pod slowami Sandry.. jednak wole jak dziecko przesypia cale nocki nawet kosztem drzemek w ciagu dnia :D

Wama, ja tam wole, zeby Sara w dzien nie spala, ale przesypiala noce ;-) :-D

Dobrze, ze dal Ci maly dzisiaj pospac troche, bo nie wyobrazam sobie codziennie pobudek o swicie :-)

A moje dziecko mialo dzisiaj jakis nocny kryzys, non stop sie z placzem budzila, dawalam jej smoka i na szczescie zasypiala, ale po godzinie-dwoch znowu placz, no i musialam dac jej kolo 3 mleko i wypila 210ml :szok: jak nigdy w nocy! Chyba przez zeby jest taka niespokojna...

wszystko mozliwe, moja tak samo sie zachowywala jak je den zobek sie nie przebil

ja ja bedac u rodzicow to mam tragedie...mala po calum lozku lata i mnie budzi, takie pozy przybiera ze szok, wlazi na moja polowe i mnie po prostu chce zrzucic z lozka...no takie to wredne;-)

sandra- moja julka miała taka noc z soboty na niedzielę- budziła się kilka razy i tylko butla z mleczkiem przynosiła jej ukojenie...

na szczęście takie noce zdatrzają się bardzo rzadko... mała śpi bez zarzutów- w ciągu dnia 2 drzemki- max 30 min, wieczorm zasypia ok 21, po 5 budzi się na butle i śpi jeszcze do 8-9

Ewa chodz zamienimy sie na i tesciow i dzieci heheh :-D

Pochwalilam go jedna noc to dzis mi dal popalic znow sie obudzi tym razem o 4:50. Ja zauwazylam ze on sie zaczyna wiercic i podkuli wtedy nogi podobnie jak robi do siadania i poprostu siada, bezwiednie przez sen, ale jak juz usiadzie to sie budzi i to tak mocno sie rozbudza ze juz nie chce spac, bo jakbym go nie kladla to i tak zaraz siada. Czasami jak lezy z nami (zazwyczaj go do nas do lzoka klade po takich przebudzeniach) to go przygniatam noga i reka zeby sie nie wywijal i znow nie probowal usiasc i tocze z nim taka wojne nieraz do 6;30 rano i wtedy czasami znow usnie na 1h. Ale w dzien za to 2x po 2h mam wolne. Ehhh tez bym wolala mniej w dzien ale za to cala noc.:-(

reklama
Moja Oliwka skończyła z dwoma drzemkami w ciągu dnia teraz śpi tylko raz ok 11-12 ale za to drzemka trwa ok 2-3 godzin. Wieczorem zasypia ok 21 i spi do 7-8 rano. Dzis pobiła rekord zasnęła o 21 a obudziła się dopiero 0 10 rano :)

Do góry