reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

:-D oj Ollesia kochana..zuzu przesypiala nocki slicznie ale jak chorowalysmy to ja w nocy dokarmialam cycem bo wtedy cos w brzuszku zostawalo...no i mielismy mielismy probleem bo znow zaczela si budzic w nocy i zciagala mi koszule i sie domagala cycka...ale ja powiedzialm nie bo juz zdrowa jest i znow jest spokoj ...wystarczy poglaskac po glowce i dalej spi ..mysle ze niedlugo juz calkiem sie przyzwyczai

reklama
dziewczyny - ja wam współczuje tych wczesnych pobudek...sama przez nie przeszłam, ale teraz się już małej unormowało i śpi tak do 8-9... no czasami zdarza się jej wstac wcześniej...ale na szczęscie nie za czesto

co do nocnych pobudek- z tym sie pogorszyło i mała od jakiegos czasu budzi sie ok 1-2, a pózniej jeszce ok 5...

u nas dalej dwie drzemki w ciagu dnia, niestety w nocy ciut gorzej - juz bylo fajnie, ale ostatnio budzi sie sloneczko nasze kolo 4-4.30, max 5 i nie za bardzo chce zasnac pozniej, dostaje mleko i musze ja do siebie przytulic, to wtedy po jakims czasie zasypia. Chyba faktycznie te rolety sobie sprawimy, moze cos pomoga... Tylko nie mamy kurna kasy teraz :-(

Zadałam to pytanie, ponieważ Natek budzi się w nocy 2-3 razy ciągle i to naprawdę bywa męczące...
Nauczyłam go samego zasypiać, usypia o 22, po czym śpi ciągiem ok 4 godzin i od 2 w nocy do 5:30 maksymalnie do 7 (wtedy wstajemy) budzi się 2-3 razy na cyca. Nie daje się oszukać smoczkiem.
Podejrzewam, że dopóki będę karmić będzie się budził... ale chciałam, by jakaś karmiąca mama pocieszyła mnie, pisząc, że niekoniecznie... ;-)

Leika, ja Cie nie pociesze, poki karmilam mala budzila sie podobnie jak Natek, dopiero w jakies trzy tygodnie po przejsciu na butelke jej sie zmienilo i teraz spi od 20 (19.30 czasem) do 4.30-5, potem na sile ja usypiam do tej 6.30-7, albo sporadycznie spi do 6.30-7 bez przerwy.

u mnie bylo wszystko dobrze, ale najwyrazniej te zeby robia swoje. budzi sie nad ranem i tak jak ty Karoo musze ja przytulic i idzie dalej spac bo sama nie chce

podczas weekendu Majka, miala tylko 1 drzemke w ciagu dnia ok. 12 do 14 i potem spala nam w nocy jak susel budzac sie o 7, potem drzemka do 10.30:tak::tak: gdybym miala wiecej cierpliwosc,i to teraz tez bym miala po 1 drzemce w ciagu doby, no ale nie bede miala ani czasu dla siebie ani co zrobic w kolo domu:crazy:

reklama
Leiko ja nie karmie piersia ale moja kuzynka karmi swoja dziewczynke (miesiac niecaly mlodszy od mojej malej ) i tez jej sie budzi z 3 razy w nocy na jedzenie :/chyba niestety trzeba przetrwac taki okres.. :/
choc wiem ze niektore znajome karmiace piersia mowia iz ich dzieciaczki budza sie np tylko 1 raz ale wstaja stosunkowo wczesnie kolo 6 -6:30 (a ida spac kolo 19-20)

mam nadzieje ze Natek da mamusi jednak troszke dluzej pospac :D

Do góry