reklama
dzustta
Mama sierpniowa'06
Wama no, to nie tylko ja będe miała wielkie wory pod oczami
Moja corunia od kilku dni budzi sie tak 5-5,30:-( Mam nadzieje ze jej to minie

moja to samo juz mnie nerwy bioraWama no, to nie tylko ja będe miała wielkie wory pod oczamiMoja corunia od kilku dni budzi sie tak 5-5,30:-( Mam nadzieje ze jej to minie
![]()

dziewczyny - ja wam współczuje tych wczesnych pobudek...sama przez nie przeszłam, ale teraz się już małej unormowało i śpi tak do 8-9... no czasami zdarza się jej wstac wcześniej...ale na szczęscie nie za czesto
co do nocnych pobudek- z tym sie pogorszyło i mała od jakiegos czasu budzi sie ok 1-2, a pózniej jeszce ok 5...
co do nocnych pobudek- z tym sie pogorszyło i mała od jakiegos czasu budzi sie ok 1-2, a pózniej jeszce ok 5...
karoo-kp
Mama Jagodzianki
u nas dalej dwie drzemki w ciagu dnia, niestety w nocy ciut gorzej - juz bylo fajnie, ale ostatnio budzi sie sloneczko nasze kolo 4-4.30, max 5 i nie za bardzo chce zasnac pozniej, dostaje mleko i musze ja do siebie przytulic, to wtedy po jakims czasie zasypia. Chyba faktycznie te rolety sobie sprawimy, moze cos pomoga... Tylko nie mamy kurna kasy teraz :-(
Zadałam to pytanie, ponieważ Natek budzi się w nocy 2-3 razy ciągle i to naprawdę bywa męczące...
Nauczyłam go samego zasypiać, usypia o 22, po czym śpi ciągiem ok 4 godzin i od 2 w nocy do 5:30 maksymalnie do 7 (wtedy wstajemy) budzi się 2-3 razy na cyca. Nie daje się oszukać smoczkiem.
Podejrzewam, że dopóki będę karmić będzie się budził... ale chciałam, by jakaś karmiąca mama pocieszyła mnie, pisząc, że niekoniecznie... ;-)
Nauczyłam go samego zasypiać, usypia o 22, po czym śpi ciągiem ok 4 godzin i od 2 w nocy do 5:30 maksymalnie do 7 (wtedy wstajemy) budzi się 2-3 razy na cyca. Nie daje się oszukać smoczkiem.
Podejrzewam, że dopóki będę karmić będzie się budził... ale chciałam, by jakaś karmiąca mama pocieszyła mnie, pisząc, że niekoniecznie... ;-)
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Leika, ja Cie nie pociesze, poki karmilam mala budzila sie podobnie jak Natek, dopiero w jakies trzy tygodnie po przejsciu na butelke jej sie zmienilo i teraz spi od 20 (19.30 czasem) do 4.30-5, potem na sile ja usypiam do tej 6.30-7, albo sporadycznie spi do 6.30-7 bez przerwy.
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
u mnie bylo wszystko dobrze, ale najwyrazniej te zeby robia swoje. budzi sie nad ranem i tak jak ty Karoo musze ja przytulic i idzie dalej spac bo sama nie chce
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
podczas weekendu Majka, miala tylko 1 drzemke w ciagu dnia ok. 12 do 14 i potem spala nam w nocy jak susel budzac sie o 7, potem drzemka do 10.30
gdybym miala wiecej cierpliwosc,i to teraz tez bym miala po 1 drzemce w ciagu doby, no ale nie bede miala ani czasu dla siebie ani co zrobic w kolo domu

reklama
Domiska
Sierpniowa Mama'06
Leiko ja nie karmie piersia ale moja kuzynka karmi swoja dziewczynke (miesiac niecaly mlodszy od mojej malej ) i tez jej sie budzi z 3 razy w nocy na jedzenie :/chyba niestety trzeba przetrwac taki okres.. :/
choc wiem ze niektore znajome karmiace piersia mowia iz ich dzieciaczki budza sie np tylko 1 raz ale wstaja stosunkowo wczesnie kolo 6 -6:30 (a ida spac kolo 19-20)
mam nadzieje ze Natek da mamusi jednak troszke dluzej pospac
choc wiem ze niektore znajome karmiace piersia mowia iz ich dzieciaczki budza sie np tylko 1 raz ale wstaja stosunkowo wczesnie kolo 6 -6:30 (a ida spac kolo 19-20)
mam nadzieje ze Natek da mamusi jednak troszke dluzej pospac