reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

redaktorka - ja poodbnie moja pszczole sama "zatykalam" cycem, ale na szczescie tylko przez pierwsze 3 miesiace, potem, po lekturze "Jezyka ..." zaprzestałam tych praktyk (no, moze nie z dnia na dzien, ale juz od dluzszego czasu pszczola uzywa cyca tylko i wylacznie do jedzenia, a nie do zabawy).

jak tego dokonalas:confused::confused::confused: nasza po wypiciu wspomnianego 100 ml mleka, wstala............dokladnie godz. pozniej:szok::szok: myslalam, ze dluzej pospi......
no nic, biore ja na rece i chce ja uspokoic i z powrotem polozyc do lozeczka, nic z tego.,.......prezy, nogi sztywne i wskieklizna na calego:baffled:
jak sie zrzygawszy twarogiem zaprzestalam wszytskiego i dalam cyca, ciumkala tak jakby w ogole nie jadla godzine temu:eek:moze jej kasze dawac na noc albo co....:confused:potem w nocy automatycznie bralam ja do cyca zapominawszy o wczesniejszych postanowieniach................:baffled:

reklama
A moja cos ostatnio troszke lepiej spi, ale za to malo w dzien je... :-( ze dwa, max trzy razy :-( I nie jest glodna, bo ani cyca, ani butli... Oczywiscie mowie o mleku, bo zjada tez obiadek i deserek, a poza tym cyc be sie zrobil :confused: ?? Nie wiem, w kazdym razie od 19 do rana do cyca sie ladnie przysysa, gdzies o 19, potem 22, 1, 4, 7 i 9 - 9.30, a w ciagu dnia dobrze jak raz zje mleko (to miedzy 9 a 10 traktuje juz jako dzienne) - czy aby nie za malo?? Doradzcie, bo sie gubie... Wczoraj spala na moje szczescie do 2.40, ale zjadla butle z moim mlekiem o 22 - tak ze 140 ml. I dzisiaj tez tak dostanie, bo musze w ciagu dnia odciagac, bo mi cyce pekaja...

karoo mi się wydaje, że to normalne, że Jagoda mniej je. Przecież je już jeden stały posiłek, jakiś deserek itp. w tabelach żywienia jest, że dzieci w tym wieku powinny dostawać na dobę 5 posiłków po ok 180 ml w tym 4 razy cyca. Piotruś też mniej cyca niż kiedyś. Zazwyczaj wieczorem ma zwiększone potrzeby na mleko i przechodzi od cyca do cyca ;-)

ja postanowilam ze mala musze odzwyczaic zasypiania o 24, fak tz spi do 9.30 lub 10, ale wole zeby zasypiala wczesniej...i teraz jak bede miala wolne to bede dzialac

powodzenia asmodis, moja Alka już wytrenowana, najczęściej o 20 już śpi do ok. 8, ale ok.23 butlę z mlekiem dostaje, tyle, że jak wypije to dalej śpi:-D

Asmodis bądz wytrwała a napewno sie uda :-)moja Hanka tez chodzi spac o 20 góra o 21 i spi do 7 albo 8 :-)

ja postanowilam ze mala musze odzwyczaic zasypiania o 24, fak tz spi do 9.30 lub 10, ale wole zeby zasypiala wczesniej...i teraz jak bede miala wolne to bede dzialac
asmodis moja julka tez do niedawna tak zasypiała... ale postanowliśmy z P. w końcu to zmienić- przez kilka kolejnych dni po kąpieli i wieczornym karmieniu wkładaliśmy ją do łóżeczka- darła sie mała w niebo głosy, ale nie wyciągaliśmy jej z łóżeczka- śpiewaliśmy jej, opowiadaliśmy bajeczki, głaskaliśmy po główce- po kilku dniach naprawdę się nauczyła...

My tez zyczymy powodzenia w nauce zasypiania ...naprawde warto ...ja juz nie licze przesypianych nocy bo juz jestem przyzwyczajona , ze Zuzu spi cala noc i teraz gdyby sie obudzila z placzem to chyba niewiedzialabym co sie dzieje ...czlowiek jest bardziej wypoczety , ma wiecej energi i czasu dla siebie i lubego
jeszcze raz powodzenia

Na Sary sen tez nie narzekam, bo znowu budzi sie tylko raz po godz. 4:00 i potem spi do 7:00 - 8:00, a klade ja naprawde wczesnie - najpozniej o 20:00 juz chrapie.

reklama
mala zasypia sama jak ja klade spac, chodzi tylko ze nauczylam ja zasypiac tak pozno....ale ju teraz zasypia o 23, jeszcze troche i dojde do 21

Do góry