reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

hihi też nad tym myślałam;-) ale kaszki potrafi nawet 300ml łyknąć i jeszcze jej braknie, normalnie, chyba jej to do pleców idzie:laugh2::laugh2::laugh2:

Niesamowite, 300 ml i to kaszki! Sara max 250ml na raz wypija i to samego mleka.

A moje dziecko dzisiaj znowu urzadzilo sobie nocna jazde ;-) Obudzila sie o 1:00 i nie spala do 3:00 - zdarzyla 2 razy zjesc, obrzygac sie i obesrac :-D, az w koncu padla.

reklama
Sandra, to mialas ubaw! ;-)

A moj Piotrus slicznie zasnal po kapieli i... obudzil sie po 20 min. Wyspany i gotowy do zabawy. :-) Nie bylo mowy o dalszym spaniu. Musial przeleciec jeszcze jeden cykl zabawy, odpoczynku i karmienia... Takie zycie... ;-) W nocy spal jak zawsze, wiec nie bede pisala. Jak w koncu przespi cala noc (no, ewentualnie z jedna pobudka ;-) ), to Wam napisze.

dziendobry
my dopiero wstalysmy bo noc rowniez u nas byla z przygodami .....cholera odzwyczailam sie od nocnego wstawania a tu moje dziecko zafundowalo mi pobudke o 1.00 i o 4.30 budzila sie z placzem i zajelo mi to dobre 10 minut zeby ja utulic ...moze cos sie jej snilo....no a potem standart pobudka o 6.00 , ale za to drzemka od 8.00 trwala do 10.30 tyle , ze wzielam ja do siebie do uzia i tak sobie pospalysmy ...zbieram sie bo juz pozno

myslalam,ze sie wczoraj wsciekne na calego, wyjde z siebie i stane obok......:wściekła/y:gdyby nie to......

ale od poczatku mala wstala ok. 17.30 i standardowo poszlaby spac godz. pozniej, ale ze kapiemu ja ok. 19 to pomyslalam,ze ja przetrzymam.,.. no bawimy sie tralalala...

czekamy na tatusia, ktory zawsze o tej porze juz jest i sie bawi z mala a ja moge troche odsapnac.....:baffled:noo ale nici z tego, mija 19 nie ma go, dzwoni,ze dopiero z roboty wyjechal....a ma do domu ok 30 min jazdy....no ale mowi,ze jest szklanka i jedzie powoli:baffled:......mala marudzi, nie tyle co placze tylko wydaje z siebie irytujace yyyyyyyyyy:dry:

niczym ja juz zabawic nie moge, rzuca wszystkim w kolo, kreci sie wierci.....i przez to jej nigdzie zostawic nie moge...:wściekła/y:

.wkurzona sama przygotowuje powoli kapiel a mala juz prawie zasypa na rekach i zaczyna powoli wyc.....mysle sobie no to niezle, moze ta szczepionka ja boli, moze spac nie bedzie ze zmeczenia............:baffled:

wpada R. kapiel trwa niecale 5 min, butla i......................mala zasypa jak aniolek budzac sie TYLKO RAZ W NOCY:szok::szok::szok:

jak sie nie wykoncze nerwowo to moze chociaz nocke przespie....;-);-)

A moje dziecie wczoraj z nadmiaru wrazen zasnelo juz o 17 i spala juz do rana fakt ze o 1 dalam jej jesc i troche sie wybudzila ale i tak niezle..;-)

Ostatnie dwie noce cale przespane. Jedna od 21 do 7 a jedna od 21 do 6 rano :-D Hurraa

no pięknie, dzieciaczki poszalały, te co dobrze spały się budzą, a często budzące pięknie śpią,:-D
u mnie też szok, w nocy się Alka na jedzenie obudziła (wyjątkowo), nakarmiłam, usnęłyśmy, a za jakiś czas słyszę płacz, normalnie głowę miała na desce kończącą łóżko, zaraz ją na środek przerzuciłam:szok: i do rana spokój:-D

reklama
Moja mała przesypia juz od ponad tygodnia całe noce. Kąpiel ok 20 - 21 potem karmienie i do łóżeczka zasypia ok 22 i śpi do 6 rano. Naczytałam się że dziecko musi mieć ustalony schemat dnia aby "nauczyło się" spać. Czyli wprowadzac mu rutynę ja staram się robić te same czynności wieczorem o tej samej porze, nie zmieniam miejsca kąpieli ani miejsca karmienia, tak jakby moja maleńka wiedziała że po kąpieli czas na jedzonko i sen.

Jaka ładna niunia...

Do góry