reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

u mnie ze spaniem można powiedziec jest dobrze:-)
Filipek wypije o 18.00 mleko z butli ok 230ml
potem ok 19.00 - 19.30 kąpiej
po kąpieli cyc i zasypia najpozniej ok 20.30,
potem jeszcze jedna pobudka ok 21.20 na cyca i potem śpi do 5.30 dostaje cyca
pobudka ostateczna jest o 8.30 :-) wtedy ładnie leży w łóżeczku i ma tyle do opowiadania....:eek: tak długo opowiada az zgłodnieje i potem oczywiście woła głośno:tak:

reklama
aguśka pięknie śpi Filipek, tylko pozazdrościć:-D chociaż na Alkę też nie narzekam, dzisiaj znowu całą noc przespała, tzn. po kąpaniu 200ml kaszki z flachy i rano o 7 się obudziła:-D

A ja znowu zrobilam podchody do kaszki... Po kapieli Piotrus wypil 50 ml i zasnal. Obudzil sie po godzinie, spil mleko z obu piersi i... do teraz nie spi...:baffled:

wiecie co... ja to juz nie czuje "nie wyspania" bo jeśli każda noc wyglada podobnie, to człowiek sie po prostu przyzwyczaja:no:

czyli jak zwykle- julka zasnęla o 21
pobudki o: 12, 2, 3.30, 5 i od 6.30 juz nie śpi:no:

Ewa, wspolczuje!!! U nas dzis bylo lepiej. Pobudki o 1.30, 4 i 8. Tylko, ze Piotrus zasnal grubo po 23.

Jesli chodzi o kleik to daje jagodzie bobovita ten naturalny - jest bez cukru w przeciwienstwie do nestle

U Was i tak jest niezle, ze Wasze dzieciaczki akceptuja kleiki i kaszki :-) Moja jedynie kaszke ryzowa zje, ale na gesto lyzeczka. Musialam jej ja jednak odstawic, bo miala straszne zatwardzenia :-)

Wspolczuje niewyspania. Sara na szczescie tylko kilka dni byla w nocy taka niespokojna, teraz juz jest ok i znowu przesypia cale noce, czyli 10-12 godzin pod rzad :-)

reklama
Ewa współczuje...wiem jak to jest bo mi swego czasu Filipek też się tak budził... ale z czasem mu to przeszło.... chociaż nie wiem czy miała w tym udział herbatka którą mu dawałam do picia jak sie w nocy obudził...:tak: chyba go suszyło bo potem już sie nie budził....
moja herbatka to woda z cukrem (najpierw doprowadzam do zagotowania i potem 5 minutek gotuje to) ewentualnie zamocze w tym woreczek rumianku :-) słodze to mniej wiecej tak jak ja słodze:-) Filipkowi to strasznie smakuje...

Do góry