reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Agus, Sara ostatni raz je po kapieli, tj. po 19 i spi do samego rana. Czasami jak sie przebudzi i bardzo marudzi i nie moze zasnac to jej wode daje (ale to sie rzadko zdarza).
wow,no to super. mi ewka je ok.20/21 i potem ją jeszcze dokarmiam przez sen ok 23/23:30 bo sie obawiam ze mnie by ściągnęła z łózka o 4 ale muszę spróbowac przestać jej dawać jesc i zobaczyć co sie będzie działo.w sumie to od 23 do 8 rano spi bez żarcia to ta godzinka,dwie może by jej róznicy nie zrobiła

reklama
u nas spanko prawie bez zmiany, przesypia ciągiem przynajmniej 10 godzin, tylko teraz przy katarku się budzi:-(

A u nas padl rekord! Piotrus wyl, jak syrena alarmowa co godzine. Wstawalam do niego w nocy 7 razy... Obstawaim zabki...

Pszczoła cały czas budzi się 3 razy w nocy. Zasypia ok. 20. Pobudki o 23, 3 i 6. Wstaje o 9. Drzemka ok. 12 (30 minut), a potem na spacerze (od 30 minut do 2,5h:szok:). Czesem koło 17 przyśnie na 20-30 minut, ale to rzadko sie zdarza.

Papryk je ostatni raz po 20 po kapieli, potem dokarmiam go przez sen okolo 23 a potem jeszcze w nocy budzi sie o 4 rano, normlanie pozniej wstaje przed 7 i nie spi gdzies do okolo 11 potem zasypia na okolo godzinke i potem znow zasypia od okolo 16:30 na dwie godzinki.

wow,no to super. mi ewka je ok.20/21 i potem ją jeszcze dokarmiam przez sen ok 23/23:30 bo sie obawiam ze mnie by ściągnęła z łózka o 4 ale muszę spróbowac przestać jej dawać jesc i zobaczyć co sie będzie działo.w sumie to od 23 do 8 rano spi bez żarcia to ta godzinka,dwie może by jej róznicy nie zrobiła

Agus, sprobuj jej nie dac tego dodatkowego mleka - w koncu i tak dajesz jej do przez sen, a nie dlatego ze sie domaga.
W ogole jak Sara przebudzi sie czasami w nocy to podaje jej smoka i to jej najczesciej wystarcza i odrazu zasypia.

U nas o dluzszego czasu Sara zasypia ok. 20:00 i spi do 7:00 rano. Od kilku dni spalaby nawet do 8:30-9:00, ale ja wstaje do pracy o 7:00 jak ta jeszcze mocno spi, ale moje krzatanie ja budzi.

Jak jestem w domu, a pogoda nie jest zachecajaca na spacery to wystawiam ja w wozku z gondola na taras - spi ok. 1.5h 2 razy dziennie - rano i po poludniu.
A jak wychodzimy na spacer to spi ok. 2h.
A jak tylko w domu siedzimy to ma 2 drzemki po ok. 30 min. i jest tak upierdliwa, ze kurierem ja do Wisly odrazu bym wyslala :-D

U nas jest cały czs tak samo :mała chodzi spac o 19,30 a między 1a2 w nocy budzi sie na flache i śpi do rana (zazwyczaj do 6).
Ostatnio nawet przesypiała całe noce bez budzenia sie....miałam nadzieję że tak już zostanie - ale nic z tego

masakra pila mechaniczna, 6 pobudek w ciagu nocy:baffled::baffled::baffled:

najpierw jest ryk, bore na rece klade na swoja poduche i jakby ja kto zaczarowal, spi jak zabita.....:eek: odczekam chwile poloze, za godzine powtorka z rozrywki:baffled::wściekła/y: czytalam ,ze kryzys 8 miesiaca moze trwac nawet do 4 miesiecy......:baffled: ło matko...........

reklama
U nas wyglada to nastepujaco ( nie przestawialismy czasu Mateuszkowi, tak wiec podaje czas letni ;-) )

21.00-21.30 idziemy spac - i tu roznie, albo zasypia przy cycu, albo moje dziewieciokilowe szczescie chce zeby go na rekach ululac i wtedy mama lula

w nocy to roznie. Raz sie budzi, raz sie nie budzi. Wlasciwie to nie mam co narzekac. Spimy cala rodzina razem, jak chce to dostaje cyca, a czasem wystarczy, ze walnie mnie lapa w nos i spi.

7.00-8.00 budzimy sie. Wtedy tatus lapie Mlodego i wychodza z sypialni, a mama dalej spi. Chlopaki sie przewijaja, pija kawe, bawia sie , albo nie wiem co tam jeszcze robia, bo jak wspomnialam wczesniej jeszcze spie ;-)

8.00-9.00 czyli tak mniej wiecej po godzinie, tata podrzuca mi Malego do lozka. Przystawiam do cyca i albo zasypia, albo lezymy i zasypia po chwili na okolo 30 minut.

11.00 na spacerze spi 2 godziny, w domu 30 minut.

15.00 na spacerze spi 2 godziny, w domu 30 minut.

18.00 drzemka na 20 - 30 minut.

Kurcze, jakos duzo sypia to moje dziecko.

Do góry