reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

Leyna a pytałaś może pediatrę co może powodować pobudki Piotrusia? ja sobie tego nawet wyobrazić nie potrafię, trzymaj się dzielnie!!

Bedytko nie pytałam, bo na stronę zdrową z taką "pierdołą" to mnie nie zapiszą do lekarza, a na stroną chorą nie chcę chodzić z Piotrkiem. pisałam nie raz o przychodni dziecięcej, do której jesteśmy zapisani...
obstawiam zęby...

reklama
Leyna no to tylko mogę życzyc cierpliwosc.

Matyla jakoś ostatnio przesypia noce z jednym budzeniem na mlecio bo przed spaniem frania nie chce, tylko wypija 30-40ml. mlecia. I ostatnio jakos w dzien ładnie śpi. Chyba szpitalne koszmary już odesżły:happy2:

gorąco wspólczuje tych pobudek nocnych:tak:
ewka mi ostatnio sypia do 10/11. teraz jeszcze śpi

wczoraj zapomnialam napisac,ze bylam u lekarza, odnosnie goraczki i zapytalam o te wyrywajace ze snu pobudki, i tak jak mowilysmy pediatra wskazywala na zeby, jak rowniez to,ze czasem dzieci nie radza sobie z nadmiarem bodzcow w otoczeniu, albo z nowymi przezyciami, typu" sam raczkuje, chodzi, i jego zakres poznawania swiata nie ogranicza sie juz do lozeczka,lub rak mamy, poznaje cos nowego, i potem we snie to przetwarza i zapamietuje, mowila,ze maluchy z tego wyrastaja i podawanie melisy moze pomoc, chociaz kazala z nia nie przesadzac......mowila,ze dzieci wyczuwaja tez emocje u rodzicow, jesli sie klocimy,sami cos przezywamy to dziecko razem z nami,nawet nie bedac tego swiadomi

dzis mala,zaczela znowu w nocy goraczkowac i wiem,ze nurofen zaczyna dzialac po 3,5 godz:baffled:od 12 do 3.40 mala sie wiercila, lub miala szeroko otwarte oczy i patrzyla w jeden pkt, jak zaczal dzialac lek, spokojnie poszla spac......

Redaktorka oby Maja szybko z tego wyrosla no i zeby tak goraczka juz wreszcie przeszla.

Majeczko słodkich snów zyczę bez pobudek:-)
juz pisałam na jedzonku ale powtórzę się że odkad Ami je na kolacje kanapki popijane mleczkiem zamiast kaszki to przesypia cała noc a o 6 znowu mleczko pobawi się troche i znowu śpi:tak:

Oby Majeczce jak najszybciej przeszly te chwile bezsennosci. Moze rzeczywiscie to zeby i nadmiar wrazen...
Sara tez tak ma czasami, ze sie wybudza nagle albo sie niespokojnie kreci, ale ogolnie jest ok i przesypia cale nocki.

Wszystkim maluszkom zyczymy dlugich i spokojnych nocy , a mamusiom jak najbardziej przespanych

u nas dzisiaj byl taki zaduch , ze spalismy wszyscy przy otwartych oknach ..mala budzila sie az trzy razy na picie..wypila pare lyczkow wody i na szczescie dalej poszla spac ...tylko ja jestem nie przytomna bo potem sama nie moglam zasnac , a teraz mala buszuje

My tez dzisiaj spalysmy przy otwartych oknach. Zaduch i gorac straszny.
Sara sie obudzila raz kolo 2:00, wypila pol butli chlodnej herbatki (wiem, ze powinna wode, ale ona nie chce ostatnio pijac samej) i dalej poszla spac, ale obudzila sie po 5:00, wiec i ja od tej godziny na nogach jestem.

reklama
Ja tam odpukam, zeby nie zapeszyc, ale moje dziecie w ogole nie pije i nie je w nocy. A dzisiaj to PO RAZ PIERWSZY od zawsze jak pamietam Jagoda przespala calusienka noc bez budzenia sie z placzem po dydka. Moze i sie budzila, ale bez plakusiania i sama sobie dyda znajdowala, ale ja tego nie slyszalam, wiec pierwszy raz od czasu jak jeszcze w ciazy nie bylam przespalam calusienka noc bez pobudek!! :-D:-D:-D Zasnela o 20 i wstala o 7 :-D Ja tak poprosze codziennie!!

Do góry