reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak U Was Ze Snem Maluszka?

No to moze to chrapanie rzeczywiscie wynika z przemeczenia po calym dniu biegania i szalenstw :-p

Wczoraj Sara padla o 20:00 :szok: ale w ciagu dnia nie spala ani minuty, no i rano byly tego skutki, bo obudzila sie po 6:00 :-p ale drzemalam sobie przy niej do 7:00, a mala bawila sie komorka w tym czasie ;-):-)

Chyba jednak wole, zeby chodzila spac ok. 22:00 i spala do 9:00 lub dluzej jak mam wolne :-):-):-)

reklama
Chyba jednak wole, zeby chodzila spac ok. 22:00 i spala do 9:00 lub dluzej jak mam wolne :-):-):-)

no nie... tez tak wolę:tak: tylko, że julka raczej nigdy przed 22 nie zasypia, a mimo wszystko potrafi się obudzić przed 7:baffled: na szczęście to zdarza sie rzadko... zazwyczaj budzi się ok 8:tak:

no nie... tez tak wolę:tak: tylko, że julka raczej nigdy przed 22 nie zasypia, a mimo wszystko potrafi się obudzić przed 7:baffled: na szczęście to zdarza sie rzadko... zazwyczaj budzi się ok 8:tak:
Sara tez baaaaaaaardzo rzadko chodzi spac o 20:00 - wczoraj byl wyjatek, bo nie spala ani minuty w ciagu dnia, a szalala ile wlezie :-pNormalnie to godz. 22:00.
I tak ladnie Ci Julcia spi - 8:00 to calkiem niezla godzina! :tak::-) Nie wyobrazam sobie pobudek o 6:00 :baffled::-p

jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego zasypiania, kładziecie się razem i co, jak uśnie to wychodzicie jeszcze z łóżka? Alka by mnie chyba zaskakała na śmierć:-p dla mnie to strasznie wygodne, ze zamykam drzwi sypialni ok.20 i mam cały wieczór dla siebie:-p
dzisiaj od razu nie usnęła, tak do 20.45 sobie śpiewała i gadała, aż w końcu padła:tak:

oj u nas podobnie jak u bedytki - tzn wiem ze jakbym sie kladla z mala do lozka to bylby koniec albo bym szla z nia spac i zero wieczoru dla siebie albo by mi bylo strasznie niewygodnie :/

ja to samo klade mala spac - i lubie te wolnosc wieczoru dla siebie no i mm ;)

u nas identycznie, mala nie dala by rady usnac z nami, a my z nia bo sie strasznie rzuca , a tak to ona sobie moze brykac ile chce , ale z regoly ladnie sie kladzie , przytula do dudu i idzie spac .....jej jest nawet ciezko usnac w tym samym pomieszczeniu jak to bylo np. gdy spalismy przez pewien czas remontu wszyscy w naszej sypialni.....poprostu jak nas widzi chc sie bawic, otwiera nam oczy itd

Silunia, Bedytka, Domiska - tylko pozazdroscic :tak:
U nas to wyglada tak, ze kapie Sare, idziemy zrobic mleczucho, mala kladzie sie w lozku, ja obok niej, ale w takiej pozycji polsiedzacej, gasze swiatlo. Mala pije mleko i zazwyczaj w ciagu 10-15 min. spi jak zabita, a ja normalnie wstaje i wychodze z pokoju :tak:Jakbym z nia nie lezala to mala wychodzilaby z lozka i chodzila za mna ;-):-p

U nas ostatnio nocki sa naprawde ok :tak::-) 1-2 lekkie przebudzenia na soczek albo herbatke i spimy dalej :tak:

Mój Kubus od urodzenia budził sie około 3-7 razy w ciągu nocy . Czym był starszy tym gorzej . Jak narazie jestem szczęśliwa od paru dni Kubuś śpi od 21,30 do 7 rano .Obudził mi sie tylko dwa razy w ciągu tygodnia ale to zpowodu krzyków na klatce schodowej . Jestem szczęśliwa

A ja kąpię Oliwkę o 19,30 - 20,00 dostaje kaszkę po kąpieli i odkładam ją do łóżeczka, włączam jej zawsze kołysanki na dobranoc i wychodzę. Ona przytula misia i tak poleży sobie około 30 minut i zasypia. Jak zostaje w pokoju to tak jak u Siluni Oliwka chce się bawić wyciąga rączki i nie myśli o spaniu. :) Wstaje o 8 czasami o 9 rano.

reklama
Do góry