reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

ja myślę, że może. Alicja często się budzi z płaczem, albo sobie coś "gada" przez sen, wiec na pewno już coś się śni konkretnego i mogą się przestraszyć.

dzieki za odpowiedz:) swoja droga ciekawi mnie jak one snia...obrazami? i co zlego moze byc dla takiego maluszka:/ bo raczej potworow jeszcze nie zna, duchow tez, to ze musi uciec a nie moze oderwac nog od ziemi tez nie;) to moze brak mamy, taty, babci, mleczka;) bidulek moj kochany:(

reklama
Moja też budzi sie w nocy z płaczem. Dziś była mega cieżka noc. Myślalam ze sie wykończe. Obstawiam zęby i obijanie sie o łóżeczko, chociaż może to zle sny. Hmmm sama nie wiem.

Moja też budzi sie w nocy z płaczem. Dziś była mega cieżka noc. Myślalam ze sie wykończe. Obstawiam zęby i obijanie sie o łóżeczko, chociaż może to zle sny. Hmmm sama nie wiem.

eh... u mnie wszystkie noce ciężkie. Oglądaliśmy wczoraj film, Alicja obudziła się w między czasie 3 razy. Potem z nocy znowu jak tylko zaczynałam zasypiać to ona w płacz. Mimo, że śpi na tym przystawionym łóżeczku to czasem nad ranem ją przeciągam do nas bo mam bok zdrętwiały od ciągłego podkładania się z cycem.

Nie wiem co z tym zrobić, naprawdę. Kupiłam smoczka na Allegro, głupio mi teraz znowu ze smoczkiem próbować no, ale jeżeli ma pójść do żłobka to przecież musi się jakoś nauczyć spać :(.

Zasypia teraz dość szybko przy piersi - minuta ciumkania odwrót an drugi bok, i tak jeszcze ze 4 powtórki i śpi. Ale te przebudzenia....

U mnie wczoraj zasną mały o 20. Do 21 dwa razy musiałam do niego iść i w koncu zasną na dobre do 1. O 1 jedzonko i chyba ok 2-3 jak zaczął się kręcić na moim łóżku ze dopiero butla ok 5 i od 6 do 8 spokojnie spał.
Przeniosłam Oliwierka do jego łóżeczka bo za chiny nie mogłam zasnąć z kręcącym dzieckiem. On trochę postał w łożeczku i w koncu się wtulił i usnął.
Od 2-3 do 6 spałam jak wróbel na gałęzi bo wiecznie musiałam być czujna i sprawdzałam czy mały nie zleciał z mojego łożka, bo upodobał sobie spanie w nogach ;/
W nocy raz obudził się ze szlochem, ale takim ze aż tata przybiegł, albo się czegoś przestraszył albo nie wiem co. Kiedyś przy ząbkowaniu płakał tak w nocy kiedy dziąsełko mu pękało ale teraz już parę razy tak robił a dziąsełko nie pękło.
Kiedy ja się wyśpię spokojnie całą noc - nie wiem ;/

U nas tez porazka ze spaniem, mala nie usnie bez cyca ani w dzien, ani w nocy. Spi z nami, po srodku lozka, jak sie przebudzi to bedzie stekac i coraz glosniej krzyczec az nie dostanie cyca (nawet pustego, chodzi o samo pociumkanie). W swoim lozeczku nie ma mowy zeby nawet sprobowala zasnac, jak ja tam wkladam to sie wspina do mnie na lozko i koniec, nawet sekundy nie polezy sama.
No i co ja teraz mam zrobic?
Oduczyc zasypiania przy piersi? Odstawic calkowicie od piersi? Ehh, nic juz nie wiem. Wiem tylko, ze popelnilam duzy blad kiedys, pozwalajac jej z nami spac... a teraz masz babo placek... czekam juz tylko na moja mame, ona moja nadzieja, ze nauczyc mala zasypiac beze mnie.

Pianistka nic tu nie pomoze tylko radykalne kroki- cyc tylko do jedzenia, I nie bedzie łatwo- krzyk , wscieklosc itp. ale musisz byc twarda. Nie moze tak byc , ze bez cyca caly dzien, noc ulega dezorganizacji

kiragold
Gdy dziecko nie chce spać - Kobieta i dziecko w Dziennik.pl - Dziennik.pl
tu jest fragment, ze dzieci zaczynają śnić miedzy 12 -14 mscem życia. Ja gdzieś czytałam , ze dopiero od około 18 mscy. Opinie są tu podzielone, ponieważ tematyka nie do zbadania "szkiełkiem i okiem "

No i co ja teraz mam zrobic?
Oduczyc zasypiania przy piersi? Odstawic calkowicie od piersi? Ehh, nic juz nie wiem. Wiem tylko, ze popelnilam duzy blad kiedys, pozwalajac jej z nami spac... a teraz masz babo placek... czekam juz tylko na moja mame, ona moja nadzieja, ze nauczyc mala zasypiac beze mnie.

A długo mama będzie u Ciebie ?
bo może trochę faktycznie pomoże, jeśli będzie próbowała ją usypiać - przy Tobie mała zawsze będzie chciała cyca...
U mnie nie ma szans na dłuższy pobyt mamy czy kogokolwiek..

Pewnie jest jedno - nasze małe same się nie nauczą zasypiania bez cyca.

Pianistka nic tu nie pomoze tylko radykalne kroki- cyc tylko do jedzenia, I nie bedzie łatwo- krzyk , wscieklosc itp. ale musisz byc twarda. Nie moze tak byc , ze bez cyca caly dzien, noc ulega dezorganizacji

ja nie jestem w stanie wprowadzić takich radykalnych zmian z krzykiem. Próbuję stosować metody z książki "Noc bez płaczu", na razie przystawiłam łóżeczko i podczas zasypiania powtarzam małej do uszka "słowa klucze", ale póki co - nie ma efektów.
Jak się przebudza to w 98% przypadków muszę dać cyca. A usypianie bez cyca to tylko w wózku na spacerze.

Jeszcze ze 2 miesiące będę próbować metod z tej książki, spróbuję znaleźć małej przytulankę, wprowadzę wieczorem masaż i jakąś muzyczkę. I zobaczymy....

A długo mama będzie u Ciebie ?
bo może trochę faktycznie pomoże, jeśli będzie próbowała ją usypiać - przy Tobie mała zawsze będzie chciała cyca...
U mnie nie ma szans na dłuższy pobyt mamy czy kogokolwiek..

Pewnie jest jedno - nasze małe same się nie nauczą zasypiania bez cyca.

ja nie jestem w stanie wprowadzić takich radykalnych zmian z krzykiem. Próbuję stosować metody z książki "Noc bez płaczu", na razie przystawiłam łóżeczko i podczas zasypiania powtarzam małej do uszka "słowa klucze", ale póki co - nie ma efektów.
Jak się przebudza to w 98% przypadków muszę dać cyca. A usypianie bez cyca to tylko w wózku na spacerze.

Jeszcze ze 2 miesiące będę próbować metod z tej książki, spróbuję znaleźć małej przytulankę, wprowadzę wieczorem masaż i jakąś muzyczkę. I zobaczymy....

agrafko a mozesz wprowadzic wozek do domu? albo kupic/pozyczyc jakis stary uzywany do usypiania alutki? moze od tego powinnas zaczac?

reklama
agrafko a mozesz wprowadzic wozek do domu? albo kupic/pozyczyc jakis stary uzywany do usypiania alutki? moze od tego powinnas zaczac?

Mam wózek w domu, ale ona nie usypia tak przy zwykłym lulaniu tylko jak się dłużej idzie ...
Poza tym jak uśnie w wózku to nie da się jej przenieść do łóżka bez budzenia. Boję się, że to byłoby jak z deszczu pod rynnę.

Do góry