reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

Julka ma tak od roku, jak Joasia się urodziła to nie zawsze mogłam czytać i wlączałam bajkę. Przy niej zasypiała. Wiem głupie ;/ Na pocieszenie dodam że w dzień wogóle nie ogląda, tylko te na noc.
Ale to Julia.
Joasia nawet nie wie co to tv, wogóle jej to nie rusza :D

reklama
Julka ma tak od roku, jak Joasia się urodziła to nie zawsze mogłam czytać i wlączałam bajkę. Przy niej zasypiała. Wiem głupie ;/ Na pocieszenie dodam że w dzień wogóle nie ogląda, tylko te na noc.
Ale to Julia.
Joasia nawet nie wie co to tv, wogóle jej to nie rusza :D

Oli tez wogole nie interesuje sie TV. Czasami zerknie na teletubisie jak akurat go karmie rano ale to doslownie na minute. aaaa za to gdy leca napisy na Majce na TVN to stoi nieruchomo i gapi sie jak uciekaja do gory napisy albo probuje je lapac hehe. Chcialabym mu poczytac na wieczor ale ksiazki tez go nie interesuja narazie.

Asia się dość mocno interesuje z książkami, chodzi z nimi po domu w kółko i ogląda, ew z Julki gazetą i długopisem w drugiej rączce, próbuje pisać :D Potem próbuje porwać co się da :D

Nasz Aleksander te tv ma daleko ale Majka a raczej ta piosenka na poczatku i na koncu sprawia ze nawet nie drgnie albo tanczy ehhehh...co do zasypiania to ostatnio ciezko mmu to idzie marudi strasznie :/

Cleo takie zabawy są rewelacyjne dla wyobraźni :))) gorzej z mokrym łóżkiem :)
DZiunka powodzenia, żebycórka się oduczyła i plan z przeniesieniem Asi wypalił!

Olaf ogląda raz dziennie bajkę jak ja schodzę do piwnicy po wózek na spacer, wtedy mu włączam BBC cbebies po angielsku.
Mam nadzieję, że jak urodzi się drugi to nie będę mu włączała częściej ?!?!

Czesc laseczki, witam sie z wami, jakos rzadziej ostatnio zagladam, mniej czasu bo jak mam wolna chwile to z mama jakis serial ogladam czy film, a tak to dzien leci...
U nas nadal dwa karmienia na dobe, ale to juz ostatki bo ostatniej nocy mi mala sutki tak pogryzla, ze dzis boje sie jej w ogole cyca dac wieczorem, nie wiem jeszcze jak to bedzie, ale przeciez nie dam jej sutkow calkiem odgryzc heh... ogolnie moje dziecko to aniol, ale jak mnie nie ma, potrafi beze mnie zasnac, mama albo moj R ja usypia i odkladaja do lozeczka, ale jak jestem w domu to mnie terroryzuje i nie odpusci mi na minute cwaniara mala.

Banana moja tez tak czasem spi na brzuszku z pupa w gorze, to calkiem normalne.
Agrafka kiedy ty zaczynasz walke? Moja mala tez nie cierpi sie ubierac, tez biega i przeskakuje z lozeczka na lozko i na odwrot, wierci sie, przekreca, wyglupia, ale kapie ja moj R codziennie a ubieramy potem razem, albo z mama wiec nie jest tak zle:)

Agrafka kiedy ty zaczynasz walke? Moja mala tez nie cierpi sie ubierac, tez biega i przeskakuje z lozeczka na lozko i na odwrot, wierci sie, przekreca, wyglupia, ale kapie ja moj R codziennie a ubieramy potem razem, albo z mama wiec nie jest tak zle:)

Tak po cichu myślę sobie, że może zacznę usypianie bez cyca w piątek bo po prostu już mi się płakać chce jest mi tak niewygodnie usypiać.
Już wam pisałam - mam łóżeczko przystawione do łóżka, materac w łóżeczku jest niżej niż moje łóżko więczwisam tam w jakiejś pochrzanionej pozycji, a Alicja na mnie włazi i wali głową w zęby i wszędzie bo próbuje usypiać w takiem pozycji właśnie jak pisałyście - na brzuchu, kuper do góry. Także jest niewygodnie i mi i jej, ja sie po takim usypianiu czuję obola odarta z resztek godności :)

DZiunka powodzenia, żebycórka się oduczyła i plan z przeniesieniem Asi wypalił!

Olaf ogląda raz dziennie bajkę jak ja schodzę do piwnicy po wózek na spacer, wtedy mu włączam BBC cbebies po angielsku.
Mam nadzieję, że jak urodzi się drugi to nie będę mu włączała częściej ?!?!

Nie sądzę że będzie Ci siedział i oglądał, za mały chyba jest ;) Ale fakt, jak młoda mi wisiała non stop na cycku, człowiek sam się wysikać nawet nie miał kiedy :/ wieczorem to już padałam, bajkę włączałam starszej i mogłam usypiać małą.

czy szczebelka z łózka te wyjmowane macie już wyjęte żeby maluch sam wchodził?? może to pomoże w przyzwyczajeniu spowrotem do spania w łóżeczku co???

reklama
Do góry