reklama

Jaki poród ??

reklama
Moja kolezanka rodzila rok temu za pomoca zz-u niej nic zlego sie nie dzialo,zadnych boli glowy albo plecow,zadnych zalecen o nieschylaniu sie.Pewnie zalezy od tego kto ci to zz bedzie robil - jak sie trafi na kogos kto sie na Tobie dopiero bedzie uczyl to..upss,nieprzyjemnie.Ja nie jestem zdecydowana na 100 procent ze bede korzystala z zz,ale mysl ze bedzie taka mozliowsc zlagodzenia bolu jezeli juz nie bede w stanie go zniesc mnie uspokaja.A to jest najwazniejsze- zebysmy sie jak najmniej bali tego co nas czeka,bo wtedy i bol bedzie mniejszy.A poza tym BEDZIE DOBRZE i wszystkie sobie damy rade!!!(terapia grupowa)

Ja tez nastawiam sie na zzo. Najszybciej jak tylko sie da poprosze op znieczulenie. Nie U mnie na szczscie jest za darmo a ansetezjolog jest dostepny na porodowce cala dobe. Cale szczscie. To chyba zalezy od kobiety bo mnie np przeraza porod w wodzie, mimo ze wiem ze wanny sa na pewno dobrze dezynfekowane ale dla mnie to fuj. Wczesniej balam sie cesarki, teraz mi przeszlo. Co ma byc to bedzie.

A ja chce rodzić siłami natury. Oczywiście to zależy od tego czy będę mogła ale mam taką nadzieje. Chce usłyszeć płacz dziecka po porodzie a znieczulenie zewnątrz oponowe nie zawsze działa. I chce dzidzi widzieć od razu No chyba że będą komplikacje wtedy to sie już nie wybiera

agawa zadnych komplikacji nie bedzie!! nawet nie zastanawiaj sie nad tym!! :) wszystko bedzie dobrze.
a co do bolu czy metody porodu- bedzie co ma byc i juz! a opinii jest tyle ile nas na tym forum i jeszcze wiecej wiec mozemy sie tak sprzeczac w nieskonczonosc ;)

Chyba juz zaczynamy sie denerwowac,dziewczyny.Jeszcze troche zostalo i kazda z nas probuje sie w jakis sposob przekonac ze bedzie dobrze i zdecydowac sie na to,co jej da uczucie pewnosci pod czas porodu.Obojetnie w jaki sposob sie rodzi,zawsze moga byc komplikacje,albo zawsze moze byc dobrze i bez zadnych problemow.Musimy tylko uwierzyc ze w naszych przypadkach akurat wszystko bedzie o.k.No i przestac narescie czytac w innych watkach jak rodzily inne kobiety bo to przeraza...chociaz mnie!

moja sasiadka urodzila wczoraj synka 4400 i 60 dlugi,ale kazala mi przekazac ze porodu nie ma sie co bac to nic strasznego,ja na razie wyluzowalam i o dziwo sie nie boje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry