beata26
szczęśliwa mamusia :)
dziewczyny ja mojej córeczce kupiłam kilka smoczków ale na kazdy miała odruch wymiotny, dopiero na smoczek uspokajający z tommee tippee zareagowała poprawnie:-) teraz z nim zaypia i wyplowa po 5 min jak juz zasnie. a wogole polecam Wam książkę Język niemowląt Tracy Hogg, jest rewelacyjna i dzięki niej zaczynam rozumiec moje 4 tygodniowe dziecko
wiem troche późno ale lepiej poźno niż wcale
tam są super opisane rodzaje płaczu i reakcja ciała maluszka w zależności od tego co maluchowi potrzeba. Mialam ją u siebie w księgarni od ponad roku i dopiero wczoraj wziełam do domu poczytać bo moja mała koncertowała mi przez 4,5 h , teraz wiem ze nie chciała cycka a jedynie być blisko i usnac w ramionach a jak ją połozyłam do łózka to spała prawie 4h co dla mnie jest szokiem bo przewaznie sypia połtorej.
wiem troche późno ale lepiej poźno niż wcale
tam są super opisane rodzaje płaczu i reakcja ciała maluszka w zależności od tego co maluchowi potrzeba. Mialam ją u siebie w księgarni od ponad roku i dopiero wczoraj wziełam do domu poczytać bo moja mała koncertowała mi przez 4,5 h , teraz wiem ze nie chciała cycka a jedynie być blisko i usnac w ramionach a jak ją połozyłam do łózka to spała prawie 4h co dla mnie jest szokiem bo przewaznie sypia połtorej.