Mleka HA są dla dzieci u których jest zwiększone ryzyko wystąpienia jakiejś alergii, np gdy rodzice są na coś uczuleni albo samo dziecko miało podejrzane objawy. Wcześniaki generalnie są delikatniejsze więc pewnie dlatego profilaktycznie daje się im mleko HA, chociaż to nie musi być regułą
reklama
My miałyśmy przepisany Bebilon Nenatal. To jest mleko dla wcześniaków. Na mlekach dla wcześniaków jest napisane, że mleko jest przeznaczone dla niemowląt z małą i bardzo małą masą urodzeniową. W sumie to kupiłam dwa opakowania i nawet nie otworzyłam, bo jak narazie udaje mi się zachować laktację na samym laktatorze. A byli tacy, którzy mówili, że się nie da.
A co do mleka HA to masz to tu np
Specjalista radzi - Mieszanki hypoantygenowe u dziecka z alergią - preparaty typu HA
A co do mleka HA to masz to tu np
Specjalista radzi - Mieszanki hypoantygenowe u dziecka z alergią - preparaty typu HA
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Kasiu te mleka H.A to chyba typowo dla wcześniaków są?? Prawda....
nie, to jest hypo alergiczne dla dzieci kotre moga miec jakies uczulenie. ogolnie to nie koniecznie dla wczesniakow bo to juz jest 1, dla wczesniakow sa mleka tzw PRE, w nasyzm wypadku PRE nan dla noworodkow i wczesniakow z niska masą urodzeniową. Ale my przeslzismy na 1 juz 2 tygodnie temu, i daje małemu na 7 -9 karmien 1-2 nan H.A zeby nie musial kupkac, a tak H.A chyba bardziej rpzysfajalny jst po po 1 to on sra na umor ze tak powiem !
Kasiurek1983
My mamy przepisany Nutramigen. Śmierdzi niemiłosiernie ale mała go piję:-)
a jak mała ? dalej daje popalic?
dziekuje za linki :]
Kasiurek1983
Ja nie ale ponoc sa porównywane do pieluch z biedronki kotre polecam, bo jakos one jedyne nie przeciekaja w porówaniu do pampersów czy hugisow -nie wiem czy moj syn tak leje czy cos ma zmaieana pieluche co kazde karmienie cyzli co 3-4 godziny !Na szybkiego dwa pytanka: 1. czy ktoras z was uzywa pieluszek z Rossmana i czy sie sprawdzaja? 2. Co stosujecie na rozstepy? T gory dziekuje za odpowiedzi![]()
Kasiurek moja Hania to nie dziecko to terrorystka o imieniu Billaden:-):-):-)
Daję popalić i to ostro. Pokazuję w domu kto tak na prawdę rządzi:-):-)
wiesz wczoraj myslalam o was, i sobie tak pomyslalam moze ona jest tak głodna i nie wystracza jej to co dostaje ? tzn ja zauwazylam ze moj nataniel wypije 100ml i juz nibynie chce ale jak mu sie odbije to jest w stanie pochłonąc jeszcze 60 ml ....
asiaKB
Początkująca w BB
hej dziewczyny moja córeczka kończy 3 tygodnie i ogólnie jest bardzo grzecznym dzieckiem mamy tylko jeden problem a mianowicie mała nie chce leżeć w wózku:-( gdy tylko położę ją do wózka od razu jest ryk niemiłosierny aż do momentu gdy zaśnie. Przez to nasze spacerki nie wyglądają tak jak byśmy chcieli:-(( Szkoda mi jej gdy tak płacze ale na dwór przecież chodzić trzeba...Macie może jakieś rady???A jak wasze dzieciaczki?
reklama
Kasiurek1983
hej dziewczyny moja córeczka kończy 3 tygodnie i ogólnie jest bardzo grzecznym dzieckiem mamy tylko jeden problem a mianowicie mała nie chce leżeć w wózku:-( gdy tylko położę ją do wózka od razu jest ryk niemiłosierny aż do momentu gdy zaśnie. Przez to nasze spacerki nie wyglądają tak jak byśmy chcieli:-(( Szkoda mi jej gdy tak płacze ale na dwór przecież chodzić trzeba...Macie może jakieś rady???A jak wasze dzieciaczki?
a moze ..... za twary jest wozek ? albo za cieplo ja ubierasz i dlatego taki krzyk ? sprawdz wozek czy nie jest za twardy czy za miekki w porownaniu z łozeczkiem w kotrym lezy ..... bo nataniel sie krecil i nie wiedzialam o co chodzi bo sie krecil az sprawdzialam ze pod cienka hmm watolina jest tylko decha