• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Kącik małego smakosza

reklama
Rzutka mieszam z obiadkiem i daje lyzeczka.wiadomo ze nie daje calego kartonika mleka tylko jakas 50.ja Casperosowi daje wszystko lyzeczka a z butli tylko soczek

Rzutka ja to nawet nie próbuje po słiku mleka dawać bo skończe z nim na twarzy :) Mi wszyscy wkoło w pracy mówią że jak zjada 1/2 słoika czegoś tam to już mleka na ten posiłek nie musi, żeby po słoiczku napił sie wody/herbatki/soku i bedzie ok więc ja z tym posiłkiem co daje słoik akurat nie mam stresu bo on zazwyczaj zjada cały i popija wodą lub sokiem. Cztery posiłki mleczne na tym etapie to jest właśnie super tylko ja mam problem z tymi czterema właśnie...rano i wieczorem po kąpieli zjada ładnie 180-200 ml z kaszką ale pozostałe 2 posiłki mleczne to masakra. A pić 150 ml jak najbardziej może Twój maluch, tak jest nawet zalecane, żeby dziecko na mieszance wypijało tyle płynu innego niż mleko co porcja mleka, u nas też zazwyczaj 150 ml wypija soku albo wody.

No właśnie mój odkąd je słoiczki to mleka pije mniej.
Trochę mnie martwi czy tak może być. Jak zje cały słoiczek obiadku to już nie ma mowy o dobiciu mlekiem. I nam wychodzą teraz 4 posiłki mleczne, ale i mniej mam wrażenie wciąga tego mleka.
No i u nas furorę zrobił soczek jabłkowy. Poprostu tak jak nic nie chciał pić tak teraz dziennie 150 ml soczku idzie. Nie zaszkodzi, że tak dużo ?

moja córa też właśnie mniej mleka pije. piła na bebilonie chwile przed wprowadzeniem słoiczków ok 1l mleczka a teraz tak ok 700ml na dobę

Ja też ostatnio zauważyłam, że odkąd wprowadziłam jabłuszko i ślwkę to mała za bardzo nie chce pić mleka. Najgorsze jest to , ze nie chce pić ani herbatek, ani soczków ani wody:-(

A ja mam w domu zdecydowanie indywidualiste: raz zje 150, raz 40, je nawet 11 razy na dobe (cyckowe przyzwyczajenie?), sloiczkow nie lubi-pluje wszystkim, lyzeczka?- a fuj, co to takiego?, a po oszukanczej butli spi dluzej niz po mm z kleikiem ryzowym, a o ustalonych porach na jedzenie moge zapomniec...

Moze to moja wina????? Moze ja cos zle robie???Help, bo juz popadam w paranoje.

U nas wyeliminowaliśmy jeden posiłek mleczny i wtedy jemy obiadek ( 1/2 słoiczka warzywnego+ 1/2 owoców - czasem nawet więcej się zdarzy + soczek/herbatka ). I wytrzymuje na tym posiłku 2,5 nawet 3h.
Wczoraj mój mąż mnie zdrażnił,bo byłam na zajęciach i w porze obiadu podał małemu pół słoiczka zupki, pół słoiczka deserku i do tego 180ml mleka z kleikiem!!! I wiecie co? mały aż ominął przed ostatni posiłek i wypił tylko mleko przed snem, bo tak był najedzony. Wkurzyłam się na męża, bo jak mu tłumaczę jak mały teraz jada to jak widać tak mnie słucha ,że potem nie wie i wczoraj wielkie oczy zrobił że po obiadku mleka mu już nie dajemy! O zgrozo! Do tego jeszcze 180ml jak mały pija po 150ml normalnie w dzień. Jedynie na noc 180ml. No i weź to człowieku zostaw męża z dzieckiem eh.

reklama
U nas wyeliminowaliśmy jeden posiłek mleczny i wtedy jemy obiadek ( 1/2 słoiczka warzywnego+ 1/2 owoców - czasem nawet więcej się zdarzy + soczek/herbatka ). I wytrzymuje na tym posiłku 2,5 nawet 3h.
Wczoraj mój mąż mnie zdrażnił,bo byłam na zajęciach i w porze obiadu podał małemu pół słoiczka zupki, pół słoiczka deserku i do tego 180ml mleka z kleikiem!!! I wiecie co? mały aż ominął przed ostatni posiłek i wypił tylko mleko przed snem, bo tak był najedzony. Wkurzyłam się na męża, bo jak mu tłumaczę jak mały teraz jada to jak widać tak mnie słucha ,że potem nie wie i wczoraj wielkie oczy zrobił że po obiadku mleka mu już nie dajemy! O zgrozo! Do tego jeszcze 180ml jak mały pija po 150ml normalnie w dzień. Jedynie na noc 180ml. No i weź to człowieku zostaw męża z dzieckiem eh.

Ja bym nie narzekala :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry