• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kącik małego smakosza

reklama
mam pytanie: skoro przeszlismy zupelnie na mm to nie musze juz podawac wit D? wystarczy ta, co jest w mleku?
Od jakiegos czasu wlasnie nie podaje i nie wiem czy nie grzesze:)

nie podaje sie vit D jak nie karmisz juz cycem. to wiem na bank. Leane za to ma witaminki ADEC 1 buteleczce i jeszcze tydzien i tez juz koniec z nimi. bo juz wprowadzone ma warzywa i owoce wiec pediatra kazala do konca 5 mca i finito.

Ja z królikiem mam tylko ten problem, że jest takim miłym i ładnym stworzonkiem :-)
U mnie w domu nie ruszy się koniny. Jak by mi ktoś do domu przyniósł to razem z mięsem za drzwiami by został.

To tak jak i u mnie. Konie, psy to moja pasja i nie dam krzywdy zrobic a co dopiero zjeść. Króle tak samo ( jednego takiego miałam 8 lat) i moja teściowa mówi, ze maluszkom daje sie to mięsko, bo najzdrowsze itp. Moja niestety nie dostaje :(, bynajmniej nie odemnie

oj 11 roku życia :) ale tylko rekreacyjnie i ostatni zaniedbałam sprawy, najpierw, ze praca i czasu nie było, a potem wiadomo brzuszek :). Ale w tym roku na bank bede jeździć. Ty pewnie jako zootechnik to napewno?

reklama
Moriam my D dalej dajemy i bedziemy dawac do ukonczenia roku, tylko mi mniej jej dajemy bo dajemy tran. U nas taka strefa klimatyczna ze powinno sie podawac.

Rzutka ja też zazdraszczam... tez jezdze rekreacyjnie, tzn zanim zaciazyłam... ale uwielbiam konie i juz robie obczajke do jakiej szkółki franka wysle...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry