reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kacperuś, 26 tc, 900g

reklama
Muszę Wam powiedzieć, że chyba normalnie głodziłam Kacperka. :zawstydzona/y: Od ponad tygodnia mały budził mi się co godzinę - dwie w nocy. Jęczał popłakiwał, byłam wykończona. Nie wiedziałam co mu jest czy zęby, już kiedyś podałam mu nawet nurofen. Aż w końcu postanowiłam dosypać mu kaszki do mleka i jakby ręką odjął. PO kąpaniu czyli od 20 śpi prawie do 3-4. Jestem chyba okropną mamą, że nie skapnęłam się wcześniej, że poprostu on potrzebuje więcej jedzenia.

Ostatnia edycja:
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, przeeeeeeeeeeeestań!
Jestes super mamą, bo zrozumiałas o co chodzi synkowi głodomorkowi:)

nie Ty jedna wpadłaś na to dopiero po buncie dziecka:)..sen od 20.00 do 3.00...hmmmmm....już nie pamietam jak to jest.No ale starszak dawał mi tak popalić do 3 rż więc jeszcze trochę przede mna:)

Fela_76 współczuję takie zarwane nocki to maskara.
Moje dziecko tak się rozjadło, że wcina wszystko, łącznie z zupkami i obiadkami. Bardzo się bałam, że nie będzie miał pojęcia jak zjeść coś takiego z łyżeczki. Ale jestem niesamowicie zaskoczona jak widzi łyżeczkę to sam buziaka otwiera i wcina bardzo ładnie. Oby tak dalej. I ostatnio mój mały cwaniak próbuje wymóc na rehabilitantkach żeby dały mu spokój. Zaczyna stekać "warczeć" aż kończy wielkim krzykiem. I jak mu się uda i "ciocia" da mu spokój to jest bardzo dumny, śmieje się od ucha do ucha.:-) Normalnie mały cwaniaczek z niego rośnie.

Jutro kolejna wizyta u okulisty w Katowicach na Ceglanej. Maskara już mi słabo na myśl o 3 godzinach spędzonych w tej małej poczekalni. Ale nie ma co się załamywać. Oby tylko było dobrze.

Mówisz o tym pokoiku 2x3m? Masakra, zimą pół biedy ale jak pojechaliśmy latem w te upały, to mdleliśmy prawie z braku powietrza. My na Ceglaną w marcu, co 3 miesiące już tylko jeździmy.
Kolejny cwaniak rośnie? To ja się nie przyznaję, że Was ściągnęłam do Centrum :-D

Witam wszystkich, chciałam WAm pokazać co moje dziecko wyprawia w kąpieli. Spróbuję załączyć filmik, robie to pierwszy raz i nie wiem czy mi się uda. Jak możecie to powiedzcie czy wasze kruszynki też tak szaleją, czy już mam się martwić.

YouTube - P1231802.AVI

I jeszcze z innej beczki, mój Kacperuś śmieje się ale niestety nie ma głosiku.

YouTube - P1041777

Dorotko właśnie o tym pokoju mówiłam, ale jakoś przeżyliśmy 3 godziny niestety. Siatkówka się trzyma, wady wzroku pani doktor nie widzi, ale nie podobają jej się nerwy wzrokowe i wysłała nas na jakieś badanie elektrofizjologiczne. Termin oczywiście dopiero 20 czerwca. Maskara

reklama
Uśmiałam się z tą kąpielą :-D Jakbym widziała Paulinę w wodzie. Tylko, że ona dopiero od 3 tyg rusza rączkami w wodzie, wcześniej trzymała zaciśniete pięści i bała się włożyć je do wody. A pokój mamy w połowie zachlapany ;-)
Moja miała wczesniej taki głosik, ale była krócej na respi. Mimo, że ma wiotką krtań i trochę jej charczy w gardle to już coraz czyściej się śmieje.

Do góry