• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Zastanawiam się właśnie, jak często obcinacie pazurki swoim Maluchom..
Ja na początku robiłam to raz w tygodniu i to całkowicie wystarczało :tak:.
Od jakiegoś miesiąca muszę obcinać dwa razy w tygodniu :tak:, ale myślę sobie, że mogłabym spokojnie nawet i trzy :-). Czy pozostałym pażdziochowym Dzieciaczkom też rosną pazurki w takim szybkim tempie?

reklama
Ulu a ile dajesz ml mleczka?
ja Małemu niegdy nie dawałam z butli i nawet nie wiem ile ml powinien tak mniej wiecej wypic?

Moja też na cycusiu, a jak zostaje z dziadkami z butli pije moje mleko 140ml co
3 godziny. I niec mniej nic więcej. Chociaż ostatnio wytrąbiła 180:szok:
Ale to raz i to było po nocy :-D

Czarna a orientujesz sie od kiedy mozna dziecku dawać pić z niekapka? Już na początku piątego miesiąca dawałas czy później?

Czytałam, że jak dzieci siedzą, to można z niekapka. Ale skoro są takie 3+ ....

Ania a z jakiej firmy masz?
Do butelek Aventa jest przejściówka i ustniki.
Fajna sprawa, bo się nie mnożą kolejne kubki.

Zastanawiam się właśnie, jak często obcinacie pazurki swoim Maluchom..
Ja na początku robiłam to raz w tygodniu i to całkowicie wystarczało :tak:.
Od jakiegoś miesiąca muszę obcinać dwa razy w tygodniu :tak:, ale myślę sobie, że mogłabym spokojnie nawet i trzy :-). Czy pozostałym pażdziochowym Dzieciaczkom też rosną pazurki w takim szybkim tempie?

Ja obcinam raz w tygodniu, ale powinnam częściej.
Tylko, że to cała przeprawa, bo M. potrzebny do trzymania i niunia musi mieć odpowiedni nastrój :-D

Ja tak co 3 dni, a jak nie obetnę to się drpaie po głowie i wyglada jak Mały Indieaniec;-) Obcinam na śpiąco lub nie...zależy od humorku:happy:

reklama
U nas też obcinanie 2,3 razy w tygodniu. I tylko na śpiocha:-D
Ja mam niekapek TT od 4 miesiąca i daję Tuśce do zabawy na razie. Niech się szybko uczy, bo butla eeeeee eeee:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry