• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

iONKa-to jakieś inne słoiki musiałam dorwać.Ten kurczak był w słoiku oznaczonym od 4 miesiąca,dlatego wzięłam.Też się troszkę zdziwiłam ale Dagmarze nic nie było..poza wyjątkowo śmierdzącym kupsztalem,który strzeliła rano:-D

reklama
hmm, w sumie co firma, to inaczej oznacza słoiki... pisałam wyżej o bananach :sorry2: z tymi tez się wstrzymam, bo mogą powodować zaparcia :zawstydzona/y:

no i przepisik w razie zaparcia (oczywiście ilość na kilka dni):
duże jabłko
gruszka
1-2 suszone śliwki
wszystko razem do garnuszka, ugotować, potem blenderem na papkę i gotowe.
działa i do tego naprawdę smaczne :-)

Przywiozła mi kuzynka z Włoch dobrą oliwę. Podobno jest to specjalna oliwa dla maleńkich dzieci.
Ale na opakowaniu pisze, że dodano do niej witaminy E, A, i D. Myślicie, że mogę dodawać jej np do ziemniaczków ? Czy może jednak poczekać, aż mały podrośnie ?

Przywiozła mi kuzynka z Włoch dobrą oliwę. Podobno jest to specjalna oliwa dla maleńkich dzieci.
Ale na opakowaniu pisze, że dodano do niej witaminy E, A, i D. Myślicie, że mogę dodawać jej np do ziemniaczków ? Czy może jednak poczekać, aż mały podrośnie ?

kurcze, nie wiem... ja mam zwykłą oliwę z oliwek 100% bez żadnych dodatków(tez włoska hehe)... ale skoro ta twoja specjalna dla malutkich dzieci, to chyba ok :)

sorki za post pod postem.

dałam dziś O. podwieczorek "rozluźniający" ze śliwką. okropnie słodkie było przez tą śliwkę, aż mi się dziecko krzywiło. wieczorem była kupa i nawet nawet :) przynajmniej się tak nie męczyła w trakcie...

pytanie mam: kupiłam soczek jabłkowy Hippa. dawać go normalnie czy rozcieńczać?? bo myślę, zeby dodać jednak wody...

no jednak rozciencze.
w złobku zawsze tak robiłysmy, tzn tak rodzice kazali, jesli przynosili swoje soczki...

bo w sumie nawet jabłuszko na deser rozrabiam z woda.

pytanie znowu: jak dam sok, to juz rezygnowac z podwieczorku czy normalnie?? bo gdzie wyczytałam, ze albo-albo. no ale i tak daje herbatki i owoce, wiec moze to bez roznicy??

reklama
dziewczyny a jak dajecie dzieciaczkom jedzenie ze sloiczkow to je podgrzewacie czy podajecie w temp pokojowej?? ja mysle ze gdzies za tydzien bede mogla malemu juz cos zacząc podawac ze stelego jedzonka :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry