• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ja kleiku nie daję, bo mała potem nie może się załatwić... kaszek też jeszcze nie.
a jeszcze wracając do słoików: gruszka Hippa ma kleik ryżowy, a gruszka Gerbera już nie. w szpinakowych obiadkach jest mleko pełne i boję się dać. a w zupce marchewkowej jest seler.
na podwieczorek dziś O. wciągnęła ogromną porcję jabłka z gruszką :)
jutro jabłko z jagodami, zobaczymy :)

reklama
Pawelek dzisiaj zjadl pol sloiczka Gerbera jabluszko. Plakal o jeszcze :-D
a ja sie balam podac w razie alergii.. jutro dam mu tyle ile bedzie chcial, jesli nic nie wyskoczy.

a moj mleka to wypija max 130 ml a na opakowaniu mleka piszą ze takie dziecko powinno zjadac chyba 170 ml
dzisiaj zakupilam jabłuszko hippa i jutro będziemy probowac ciekawe czy mu sie spodoba :)

no ja tez miałam problem z godzinami karmien, bo jak wprowadziłam stałe jedzenie, to godziny mi sie posypały... kilka dni i mamy nowa rutyne :)
daje herbatke rumiankowa lub malinowa albo rozcienczony soczek.

sorry za brak polskich liter ;)
Ja na to liczę, że nam się godziny pozmieniają, bo chciałabym z nim zacząć chodzić na basen na zajęcia dla niemowląt. Teraz nie mam jak, bo zajęcia są o 16.30, a Kuba je o 14 a potem o 17.

Testy niby robią, ale są one mało wiarygodne u takich maluszków.
Ale to nie są typowe testy alergologiczne, tylko badanie na obecność przeciwciał, czy jakoś tak ta lekarka mówiła.

moj Pawelek dzisiaj wypil 150 zageszczonego Nutritonem mm i dodatkowo cyca. :szok: :-D
musze kupic wieksza butle skoro on tyle wypija..

moniska to Ty w końcu ile mu tego cyca dziennie dajesz skoro on Ci jeszcze mm pija? Odciągasz też i dajesz z Nutritonem?:sorry2:

powiem wam... na początku (zaraz po porodzie) uwielbiałam odciągać mleko ale teraz... najzwyczajniej mi się nie chce hiihihi zesztą jakoś nie bardzo mi to wychodzi. Nie muszę tego często robić - bo tylko czasami jak widze ze mlodego wysypało i chce wtedy cyce oczyścić. Jednak karmienie cycem to wieeeeeeeelka wygoda hehe... no i już nie boli w ogóle:-D

reklama
moniska to Ty w końcu ile mu tego cyca dziennie dajesz skoro on Ci jeszcze mm pija? Odciągasz też i dajesz z Nutritonem?:sorry2:

powiem wam... na początku (zaraz po porodzie) uwielbiałam odciągać mleko ale teraz... najzwyczajniej mi się nie chce hiihihi zesztą jakoś nie bardzo mi to wychodzi. Nie muszę tego często robić - bo tylko czasami jak widze ze mlodego wysypało i chce wtedy cyce oczyścić. Jednak karmienie cycem to wieeeeeeeelka wygoda hehe... no i już nie boli w ogóle:-D

cycem karmie w dzien mniej wiecej co 3 godziny. I juz nie podaje Nutritonu przed karmieniem. Jednak na noc daje mm z nutritonem 150 ml, czasami zje wszystko i chce jeszcze cyca, a czasami wystarcza mu te 150. (nie mam wiekszej butelki).

Teraz powoli bede musiala przestawiac malego na butle i jedzenie stale, gdyz jak mam otworzyc sklep to kiepsko by bylo przy klientach wystawic cyca :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry