• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

A ja ostatnio jak jadłam jabłko to Olek się z zaciekawieniem przyglądał, więc dałam mu polizać. Najpierw go wykrzywiło, a potem lizał bardzo chętnie. Wogóle lubi się patrzeć jak ja jem.

Basia też uwielbia się przyglądać jak rodzice jedzą a jak jeszcze się przy tym wygłupiają to ma ubaw po pachy:-) ale na razie dajemy jej dużo powąchać, niczego jeszcze nie próbowała ani nie lizała:-)

reklama
a my nadal nie spróbowaliśmy nic, mimo że 2 deserki i 1 marchewki stoja, i soczek jablkowy no ale za tydzien sproboujemy, moj M trzyma sie sztywno okresu skonczenia 4 miesiecy

Dlaczego jeśli mogę zapyac? Może już pisałaś ale pewnie nie doczytałam. Ja już sama nie wiem kiedy wprowadzac nowości małemu;)
"Jak długo należy karmić niemowlęta wyłącznie piersią?
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, aby niemowlęta były karmione wyłącznie pokarmem matki do 6. miesiąca życia. Następnie zaleca się wprowadzanie pokarmów uzupełniających oraz kontynuację karmienia pokarmem matki. Zalecenie odnosi się do przeciętnej populacji i w indywidualnych przypadkach może być uzasadnione inne postępowanie. U niektórych niemowląt (np. z dużym zapotrzebowaniem na żelazo, cynk, witaminę A) korzystne może być wcześniejsze (<6. mż.) wprowadzenie pokarmów uzupełniających."
Artykuły - Żywienie niemowląt i dzieci
:-)

Edit: W ogóle warto przeczytać ten artykuł, jest tam sporo informacji o żywieniu dzieci z alergią. Jest też informacja, że tylko ok 10% przypadków AZS ma związek z alergią pokarmową :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry