reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Ja też zapominam, ale przeważnie dodaję pół żółtka do obiadu. Tylko mój coś ostatnio nie chce swojego obiadu, za o jadłby to, co my. Oczywiście daję mu skosztować, chyba, że coś jest mocno przyprawione.

no ja też z tym żłótkiem to różnie, czasem się pocieszam, że dałam mu przecież biszkopta a tam jest jajko w składzie:-DA i zauważyłam, że w tych słoikach lazania czy spagetti też jest całe jajko...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Franek od niedzieli nie wypił ani grama mleka, muszę mu i rano i wieczorem robić kaszkę mleczną i karmić go łyżeczką, a butlę, którą dawałam mu ok 14 zastępuję jogurtami, deserkami - nie ma mowy by choć trochę wyssał mleka z butli, natomiast inne płyny pije z butelki bez problemu. Czy ilość mleka zawarta w kaszkach mlecznych wystarczy dla jego prawidłowego rozwoju? Czu to normalne, że dziecko w jego wieku może już nie pić mleka???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata ja mleko odrzucilam w 4 miesiacu i nic mi nie ma,plulam mlekiem dalej jak widzialam do teraz zreszta nie lubie.

dziewczyny a co sadzicie o tych nieszczesnych danonka ja ostatnio bedac z kolezanka w na zakupach ona kupowala swojej corce i pyta sie mnie czy ja jasiowi daje a ja ze nie,to sie mnie spytala dlaczego ja jej ze nie dobre sa dla maluchów itp i co sie okazalo ,zer bedac w centrum zdrowia dziecka w ligocie jej corka i inne dzieci powyzej 7 miesiaca dostawaly danonki na sniadanie sama nie wiem co o tym myslec skoro w szpitalu daja;/ i to w tak dobrym i specjalistycznym szpitalu

troche nie skladnie b z malym na rekach pisze

mazia pocieszyłaś mnie z tym mlekiem, wiesz w mojej rodzinie wszytskie dzieciaki (tj dzieci mojego ciotecznego rodzeństwa) a jest ich aż 9-cioro były karmione mm do 3lat! Dla mnie to przesada, ale serio tak właśnie było! Co do danonków to nie wiem co o nich myśleć, w grudniu będziemy u pediatry na bilansie 9-miesięczniaka to spytam o to.Moja mam wciąż powtarza, że powinnam je dać Frankowi albo np bakusie. W sumie zjadł ode mnie trochę danio jagodowego, więc pewnie i danonek by mu nie zaszkodził....

Franek zasmakował w jogurtach i teraz mm jest be ;-) a Ol polubiła mleko znów... to chyba tak fazami przychodzi ;-)

co do dananków, to mnie akurat podawanie czegokolwiek w jakimkolwiek szpitalu, choćby i najlepszym nie jest żadną rekomwndacją. osobiście ich nie podaję, bo daje inne tutejsze jogurty, chociaż danonki tez sa dostępne. generalnie jeśli danon robi danio i danonki, to nie sądzę, żeby one sie czymkolwiek różniły ;-) więc troche nie rozumiem tego podziału, że danio "dobre" danonki "złe"

ionka też nie sądzę aby się różniły znacznie, zresztą ja nie mam takiego podziału, że jedne dobre a drugie już nie, powiem tak generalnie sporadycznie kupuję cokolwiek z danona (tylko wtedy jak w sklepie akurat nie ma wyboru), zwykle kupuję nabiał z siedlce i piątnicy, a jogurty bakoma albo jogobella, w zasadzie zawsze Franek zawsze próbuję tego co ja jem, więc chyba mogłabym już mu dawać te rzeczy w normalnych ilościach skoro nie było reakcji...

reklama
a mnie sie wydaje ze przesadzacie z tymi danonkami kazdy inny jogurt czy serek homo tez ma chemie i inne *******y poza tym jak nie jestescie czegos pewne to nie dawajcie easy:)
jak dzieciak dostanie jednego danonka na jakis czas to sie nic nie stanie

myszowata w wieku 7 mies dziecko powinno jesc ok 500mg wapnia teraz Franek ma 8 wiec pewnie icutke mniej potrzebuje przelicz

Do góry