M
myszowata
Gość
a mi powiedziała, że jak zacznie 6 miesiąc, więc w przyszłym tyg ruszamy z glutenem:-)zacznę chyba od mannej do obiadkudziecko na butelce między 4 a 7 . tak mi dziś powiedział pediatra
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
a mi powiedziała, że jak zacznie 6 miesiąc, więc w przyszłym tyg ruszamy z glutenem:-)zacznę chyba od mannej do obiadkudziecko na butelce między 4 a 7 . tak mi dziś powiedział pediatra
wg schematu, który dała mi pediatra (schemat z hippa) mleko początkowe podaje się jeszcze w 6 miesiącu, następne wprowadza się gdy zacznie się 7 miesiąc, a gluten od 6 miesiąca 2-3g (pół łyżeczki) na 100ml przecieru warzywnego, owocowego lub mleka, dodane jest też, że mleko następne (konkretnie hipp2 i 3) zawiera skrobię i nie powinno się go dodatkowo zagęszczać, więc gluten jak rozumiem można dodać do mleka wtedy jeśli jest to mleko początkowe, przynajmniej w przypadku hippa, zatem po 6 miesiącu mleko następne bez kaszki, a wtedy dodać ją do zupki czy deserku:-)hmm mam schamat rozszerzania diety i tu tak dziwnie napisane jest od 7 miesiaca: raz jest napisane np. 180 ml mleka mod z dodatkiem kaszki pszennej, a w kolejnym posilku juz mleko nastepne. to kazde mleko ma byc nastepne czy tez jeszcze poczatkowe?
zuch chłopak:-)łyzeczka)
moim zdaniem to trzeba wyczuc wlasne dziecko i kierowac się rozsądkiem, nikt nie powie nam co robic, i ze na pewno dziecku po tym nic niebędzie, a rozpiętosc jest tak duza, ze czasem lekarz nie jest w stanie dobrze pokierowac kiedy i co wprowadzic, on moze podpowiedziec, ale ostatecznie decyzje i tak matka podejmuje