reklama

Karmienie maluszkow

ja tez daruje sobie te smoki i bede podawac kaszke lyzeczka, zreszta zamierzam podac dopiero po 5 m-cu
po 4 podam soczek jednoskladnikowy i jednoskladnikowe warzywka i owoce
zanim skoncze wprowadzanie to akurat minie miesiac a wtedy juz zupki
tu na sloikach jest napisane PO 4 m-cu a nie W, wiec bede sie tego trzymac

Koriander fajnie ze piszesz o tej kaszce bo zastanawialam sie ostatnio co to jest

reklama
no wlasnie to "wprowadzanie" to i tak miesiac zajmuje, bo jesli na jeden skladnik przeznaczamy 4-5 dni zeby zaobserwowac reakcje to dlugo zejdzie zanim sie caly ogrodek przetestuje :)

Z tymi miesiącami to i tak tylko umownie jest. Przecież jeśli dziecko urodziło się 2 tygodnie przed terminem to należałoby chyba te 2 tygodnie dłużej czekać i na odwrót jeśli było przenoszone 2 tygodnie to dwa tygodnie wcześniej zacząć, tak na babski rozum :-)

pytałam w zeszłym tygodniu lekarza o wprowadzanie jedzonka i pediatra powiedziała że kaszkę napewno dopiero jak skończy 4mce (czyli u mnie nie szybciej niż 02.10) a owoce moge podawać jak chce to szybciej tak np. od 3,5mca - chociaz ona osobiście nie widzi takiej jeszcze potrzeby bo mały prawidłowo przybiera. Co do kaszek- to ja tez mam zamiar karmić lyżeczką - robiłam też tak z Wiktorią - boję się że jak będę dawała przez butlę to mały odrzuci pierś no i przerażaja mnie te smoczki z dużą dziurką:-D

Z tymi miesiącami to i tak tylko umownie jest. Przecież jeśli dziecko urodziło się 2 tygodnie przed terminem to należałoby chyba te 2 tygodnie dłużej czekać i na odwrót jeśli było przenoszone 2 tygodnie to dwa tygodnie wcześniej zacząć, tak na babski rozum :-)
to samo powiedzial mi lekarz, rowniez skoki rozwojowe wystepuja z uwzglednieniem przenoszenia/wczesniactwa :)

Koriander, jeszcze jedno pytanie, jako to jest kaszka bezmleczna? bo ja mam taką do któej dodaje się tylko wode a mleko modyfikowane ma już w sobie i jest bezglutenowa.
to masz kaszke z dodatkiem mleka, bezmleczna to taka w ktorej skladzie jest np tylko kaszka ryzowa lub kukurydziana i ewentualnie dodatek wanilii lub jakiegos smaku. te bezmleczne robi sie na wodzie lub na mleczku a te z dodatkiem mleka tylko na wodzie

Podziwiam Was za to karmienie przed ustalonym terminem;)Ja nie mam odwagi i póki co nie zamierzam próbować tym bardziej ,że teraz nie mogę przejść na mleko modyfikowane bo moja już jest klucha i jak zacznę dokarmiać to całkiem ją zapasę!!

lena a dlaczego miałabyś przejść na mleko modyfikowane??

Właśnie otworzyłam sobie jeden ze słoiczków od tak z czystej ciekawości żeby spróbować :-) :-) to jest paskudne bleee bleee

reklama
lena a dlaczego miałabyś przejść na mleko modyfikowane??

Właśnie otworzyłam sobie jeden ze słoiczków od tak z czystej ciekawości żeby spróbować :-) :-) to jest paskudne bleee bleee
a jaki jadlas?
bo mi puree z banana i jablko i gruszka nawet smakowaly :P a takich rzeczy jak brokuly czy szpinak to wole nie probowac bo sa bez przypraw wiec mi przez gardlo by nie przeszly, a dla dziecka to po prostu nowy smak i musi sie go nauczyc :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry