reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

Oj prawdziwi szantazysci :-( Dombar u mnie to samo, okolo poludnia wogole nie chce spac, caly czas obserwuje i trzeba do niego gadac, spiewac i nosic na raczkach. Zasypia kolo wieczora (wlasnie spi :-) ) i na nowo zaczyna sie ok 20-21 i tak do 2 w nocy :sorry2: Dziekuje mojej mamusi ze jest caly czas ze mna. Przyjechala mi pomuc i zostaje na 2 miesiace, bez niej byla by kaplica

reklama
Aaaa, mam jeszcze pytanko, jezeli wasze dzieci przesypiaja pore posilku to wybudzacie je?? Moj kilka razy mial tak ze spal juz prawie 4godz i sie przestraszylam wiec go budzilam na karmienie. jak myslicie, tzeba dac mu spac nawet i 5godz jak chce czy go budzic po 3godz?

Adas13 a mały nie dławi Ci się smoczkiem z Tommee T.? Bo u mnie za każdym razem jak mu go podałam to ulewał. Kupiliśmy z Aventu i ten mu odpowiada, podobnie jak smoczek z butelki.
A propo huśtawek nastrojów to u mnie pierwsze dni były ciężkie. Mati ciągle płakał i chciał wisieć na cycu, praktycznie cały czas go karmiłam, on przysypiał a jak odstawiłam od piersi to ryk :no: Teraz już go tego oduczyłam, jak popije to daję smoka i przy nim usypia. I nie budzę małego na karmienie, przynajmniej na razie bo u nas dopiero od 2 dni wydłużają się odstępy między karmieniem, wcześniej mały potrafił pić co pół godziny :szok:
Aneta23 ja właśnie jestem na etapie pogryzionych brodawek, wszystko przez to że mały był w szpitalu przez pierwszy dzień na butli (ja po cc nie miałam sił się nim zająć) i nauczył się gryźć smoczek a teraz wyżywa się na moich sutkach :crazy:
Clue my też staramy się Matiego nie nosić. Zasypia ładnie po jedzeniu i budzi się na kolejne jedzonko :happy2:
A propo jak układacie dzieciaczki do spania? Na boku czy na wznak z główką przechyloną na bok?? Nam położna mówiła żeby kłaść na boku ale przecież to źle wpływa na stawy biodrowe :-(
Dombar a próbowałaś małego oszukać smoczkiem? U nas to się sprawdziło. Mój Mati też nie lubi pić kiedy ja leżę i też karmię na siedząco, pogarbiona a kręgosłup już wysiada. Faktycznie po cc ciężko się karmi. A używasz pasa ściagającego Teresy?? Mi położne od razu po cc powiedziały że mam sobie go kupić i nosić cały czas dzięki temu nie boli mnie tak wszystko

Witam i ja, u nas kolejna noc nie przespana, tzn mala budzila sie tylko 2 razy, ale jak obudzila sie 2 raz o 1.30, to zasnela dopiero po 5, nie wiem co jej jest, strasznie sie prezy, nie moze puscic baka a ni zrobic kupki, w dzien niespokojnie spi bo tez ma ten problem, czy to moze byc od mojego mleka??? juz sama nie wiem, ale tak mi jej szkoda bo sie strasznie meczy. Rano gdzies jej puscilo i obsrala sie po pachy, ale teraz jest znowu to samo

madzik1380 a proowalas dac malej herbatke z koperku?? Przeczytalam twoj post mojej mamusi i ona poradzila koper. A no i pomasuj brzuszek tak dwoma palcami delikatnie w strone wskazowek, ok 5 koleczek przerwa i dalej kilka koleczek i przerwa. Mojemu to pomaga ;-) Dzisiaj mamuska pomogla na czkawke. Dala Adasiowi wode z glukoza i czkawka minela od razu :tak: Czasami babcine metody daja rade.

Herbatka powinna byc bardzo slaba.

Samanta78 Tommee dla nas jest idealny, i jako gryzaczek i jako butla. Maly nie ma problemu pozniej z ssaniem cyca. Ale wiadomo kazde jest inne.

Ostatnia edycja:
adas13 dalam jej, a poza ty ja sama pije ta herbatke, dzis jest juz spokojniejsza, zobaczymy co bedzie w nocy. na cale szczescie w piatek mamy kontrol u lekarza to sie dowiem co i jak

Jedyne co ja robie to przy karmieniu co 5 minut biore malego do pionu zeby mu sie "ulozylo" albo odbilo. Jakd dlugo steka i sie prezy to masuje brzuszek. Kopru jeszcze nie musialam uzywac. Trzymam za Was kciuki i za pozadne kupki :-)
Dobra kupa nie jest zla :-D

Ja juz chyba wiem od czego te bole, bardzo mozliwe ze od sztucznego mleka, bo daje malej NAN, a przeczytalam ze po tym mleku tak moze sie robic, a Wy jakie mlesio dajecie???

Madzik ja w zasadzie w domciu mleka nie mam ale jak czytałam o mieszankach przed porodem to skłaniałam się w kierunku bebilonu no i od niego pewnie zacznę jak już przejdziemy na mieszankę:tak:

Ale jak dobrze pamiętam to ktoś miał jakiś problem z Bebilonem :-/

Ostatnia edycja:
reklama
Madzik - u mnie to samo.... okropnie się pręży... nie wiem od czego, naprawdę uważam na to co jem :( a może to dlatego, ze karmię go na zmianę z mlekiem modyfikowanym, bo mały ściąga z piersi tak mało, albo ja mam tak mało pokarmu i się nie najada. Napisz co Ci powiedział lekarz na temat tego prężenia....

Do góry