reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
KajuMaju a jak dopajalas Nikusia to ulewal po tym samym piciem czy razem z mleczkiem wracalo?
Ja karmie Wicia co 3 godziny ale sprobuje tak jak Ty co 4 ;-) A to nie bedzie za malo razy na dobe (tzn. jak bedzie spal cala noc to wyjdzie 5 razy na dobe:confused:)Czasami az sie dziwie ,ze tak malo wiem o dzieciach:zawstydzona/y::no::eek:

Aneczko, kazda z ans niewiele wie. No moze z wyjatkiem Wioli, ktora wie wszystko:tak: , przeciez sie dopiero uczymy. Ja Mikolajkowi daje jesc co 3, 4 godz. Jesli w miedzyczasie cos wypije to po prostu zapelni troszke brzuszek i domaga sie troche pozniej. Ale tez je rozne ilosci, czasami zje 100m, a czasmi nawet 160. Nie przejmuje sie tym, bo wiem ze jak bedzie glodny to sie upomni a jak nie chce jesc to mu na sile nie wmusze. Tak to juz jest, przeciez i my czasami jemy wiecej a czasami mniej, prawda:-)

Tak czytam i czytam ostatnie. posty i sama juz nie wiem...karmie mala tylko mlekiem i dokarmiam NANem ale nie daje jej jeszcze nic innego. A wy juz wszystkie to jabluszko to marchewke, kaszke. Nie wiem, moze juz powinnam????:confused::confused: Wizyte u lekarza mam dopiero 17.11, to jeszcze kawal czasu i juz sama nie wiem. Mi mowili ze wprowadzac pokarmy dopiero od 4 albo nawet 6 miesiaca.

Aha, dzwonila do mnie mama i przypominala o podawaniu witaminy D (ja jak zwykle zapominam i nie wychodzi mi to codzienne dawkowanie). Teraz - jesienia i zima szczegolnie wazne bo organizm potrzebuje wiecej witaminy D (ma to jakies powiazanie z brakiem slonca..ale nie pytajcie o szczegoly, to mama konczyla medycyne:-p ). W kazdym razie - podawajcie maluszkom witamine D.

Jagusiu,my tez na razie tylko mleczko,z tym,że już NAN 2.Na owoce i warzywka pediatra wczoraj kazała nam poczekać jeszcze z miesiąc...:-(

reklama
Do góry