reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych maluszkow

Monia ,mój synuś też je bebilon pepti 1 a już jedliśmy troszkę jabłuszka ,potem marcheweczkę ,pijemy już soczek jabłkowo-marchewkowy i jabłkowy ,a do mleczka dodajemy kaszki jabłkowe i malinowe.Rozpoczynaliśmy od zwykłej ryżowej bezmlecznej

:tak::tak:Witajcie...Wiolu ja jestem z sierpniówek.Oliwka skończyła dwa dni temu 3 miesiące.Od ponad tygodnia je Bebilon Pepti 2.Zastanawiam się dlaczego 2( z przepisu lekarza..pediatry,neonatologa..chodzimy tam kontrolnie do tzw:poradni Patologi Noworodka,z powodu niskiej wagi urodzeniowej Oliwki 2480g..)..Na 2 piszę że mleko dla dzieci powyżej 5 miesięcy.Kupy od tego momentu są szarozielone..wyglądają wręcz jak błoto i okropnie śmierdzą...jak od dziada!Mają konsystencję śmietany...Fakt nie ma w nich już śluzu...ale ta kupa straszna no i dlaczego bebilon Pepti
2 ??? No i doradźcie..czy mogę już ,bez decyzji lekarza podać Oliwce coś innego...niż mleko.Pije narazie Bebilon Pepti2 i cyc w nocy....a ja niedługo do pracy wracam...więc może by już???:confused::confused::confused:

reklama
Frutisku u mnie tez szybciej weszlam na mleczko nastepne bo w polowie 4 miesiaca, co do dietki to ja dopiero zaczynam cos wprowadzac ale wiem ,ze dziewczyny wprowadzaly duzo wczesniej i tez maluszkom nic nie bylo;-) sprobuj moze troszke a jak bedzie zle tolerowac to odstawisz :tak:

Frutisku być może właśnie dlatego że maleństwo urodziło się z niską wagą mleko 2 jest bardziej kaloryczne od 1 . Ja też w 3 miesiącu pomału wprowadzałam soczek jabłkowy i kleik ryżowy i kukurydziany po kilka łyżeczek na początek...

wITAJ FRUTISKU!! Możesz podawać coś pomalutku ,najpierw kaszkę ryżową bezsmakową ,bezmleczną a potem pomalutko po jakimś czasie smakowe .Co do Bebilonu pepti 2 to jak widzisz każdy lekarz inaczej ,my jeszcze na jedynce do 5 miesiąca a co do kupek to zgłoś to lekarzowi ,choć jak dobzre pamiętam to Adzia też miała takie kupy ale najlepiej zadzwoń sobie do pediatry i zapytaj ,bo nie chce ci źle doradzić:-)

Frutisku Nadia była na bebilonie peti 1 ,1,5 miesiąca i miała zielone kupy.Później przeszliśmy na bebilon zwykły 1 i kupy od razu były żółte.

A ja mojemu Szymkowi przestałam dawać soczki i jabłuszko, bo chyba znowu wróciły kolki. Wije się i strasznie płacze. Dzisiaj znowu miałam noc nieprzespaną. A myślałam ,że mam te kolki już za sobą....:-(

Ojej biedaczek a moze co innego go bolalo? moze zabki co? Chociaz pewnie sama wiesz najlepiej co go boli;-) oby szybko minely bezpowrotnie te kolki

Mam pytanko...mnie kazano zostac przy piersi do 6 mies..ale coraz czesciej mam wrazenie..ze Brian jest po prostu glodny...za 6 dni..czyli jak skonczy 4 mies..postanowilam dac mu juz cos innego..np...jabluszko tarte ze sloiczka..tyle ze zupelnie nie wiem ile tego moge podac w ciagu dnia...caly sloiczek to nie za duzo????i w jakich dawkach na pierwszy raz???a moze lepiej zaczac od marchewki lub banana...doradzcie cos kochane...;-)

Mam pytanko...mnie kazano zostac przy piersi do 6 mies..ale coraz czesciej mam wrazenie..ze Brian jest po prostu glodny...za 6 dni..czyli jak skonczy 4 mies..postanowilam dac mu juz cos innego..np...jabluszko tarte ze sloiczka..tyle ze zupelnie nie wiem ile tego moge podac w ciagu dnia...caly sloiczek to nie za duzo????i w jakich dawkach na pierwszy raz???a moze lepiej zaczac od marchewki lub banana...doradzcie cos kochane...;-)

Ja Michalkowi na samym początku dałam tylko 2 łyzeczki jabłuszka, aby sprawzic, co i jak. Teraz, czyli tak po tygodniu , daję mu 1/3 słoiczka(Gerbera) i nie wiecej. Ale wiesz, myślę, że samm jabłuszkiem nie zasycisz głodu małego łakomczuszka :) Pediatra mi poleciłzagęszcanie mleka kleikiem,bo mały głodomorek potrafił wciągna 200ml na raz!:) Pozdrawiam.

reklama
Do góry