antar
Mamy lutowe'09
Lajfiku moja ma też takie czerwone plamy , bardzo chropowate i lekko wystające na łokciach, z tyłu na nóżkach tuz nad kolankami. Nie wiem co jest bo jej się to non stop odnawia. Też nie jadam mleka, ewentualnie troche jogurtu ale potem mamy serię ulewań. Skórę ma przesuszoną, co chwila schodzi jej skóra z czółka i główki- eh już nie nadąrzam. Peditra ostatniostwierdziła uczulenie wziewne, bo ma bardzo zaczerwienione spojówki i trze oczka. No i alergiczną skórę. Kurcze,a wszyscy trąbią że karmienie piersią chroni przed alergią...właśnie widzę

, pszesuszona skore na nich i w zgieciach stopek (obok kostki) suche plamki ...czasami tez przy nadgarstkach ...cos czuje ze pozegnam sie z mlekiem :-(...ale najbardziej to uwidacznia sie chyba po jajkach
...
Uparcie przepisuja nam coraz to nowsze emolienty, przerobilismy juz Oilatum, E45, Doublebase, Cetraben, teraz mamy Epaderm i po nim skorka pod kolankami troszke sie poprawila, ale w zgieciu stopek przy kostkach nadal jest sucha i sa na niej takie czerwone kreski, jakby pekniecia. Przy raczkach podobnie. Aha jeszcze na udkach sa suche plamy.:-( W Polsce pierwsze co, to odwiedzam dobrego pediatre, poleconego przez znajomych. Pisalam do tego lekarza, ktory odpowiada w godz. i zasugerowal jeszcze marchewke... Mleko ryzowe dla mnie jest ble, wole sojowe. Ale soja ponoc tez uczula... Wczoraj kupilam mleko bez laktozy, bo moja dieta to masakra. W niedziele zemdlalam i postanowilam, ze koniec z tym. Jem normalnie, zobaczymy...