• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Karmienie naturalne, diety mam

dziewczyny, nie nastawiajcie sie na to, ze w dniu ukonczenia przez waszego malucha 3 miesiaca - kolki nagle znikna! to tylko srednia.
kolki niestety moga utrzymywac sie do 6 miesiaca. oczywiscie nikomu tego nie zycze! ale lepiej dla was bedzie nastawic sie na 6 miesiac i zeby byla wczesniej niespodzianka, niz zebyscie plakaly w tym magicznym 3 mies, ze trwaja nadal.

reklama
Tyle że nas WSZYSTKIE doświadczone mamy "pocieszają" że kolki trwają dużo dłużej niż 3 miesiące. Mogą się ciągnąc w niektórych przypadkach nawet do roku. Ja zakładam ten bardzioej optymistyczny wariant. Trzy miesiące i ręką odjął , zobaczycie!;-)

U nas też kolki szaleją ale teraz trochę słabiej, Ola dostaje Debridat po razy po 2,5 ml i oprócz tego espumisan bo się uspokaja na sam zapach, płacze głownie wieczorami więc albo skaczemy na piłce tzn .ona w pionie a my podskakujemy albo nosimy pionowo ruszając, u nas pion pomaga bardziej niz wszystko inne, acha i masaż brzuszka też ale jak nie płacze tak bardzo.

niestety ale ja takze nic a nic nie moge schudnac :wściekła/y: penie dopiero jak skoncze karmic piersia to waga sama spadnie (tak bylo poprzednim razem niestety)

a co do kolek to u nas juz ich raczej nie ma na szczescie i tylko od czasu do czasu daje Maji wode koperkowa

mnie nieraz Amelka z nerwów lub przy robieniu kupki podczas jedzonka też ugryzie. Chyba nie ma na to rady. Larkaa ja już się boję jak naszym maluchom ząbki zaczną wychodzić lub wyjdą ... Brrr....:-D:-D

reklama
Mnie Zosia nie gryzie ale jak jest wściekła ssie gdzie popadnie i czasem przysysa się do samej otoczki albo bierze pół brodawki i otoczkę:eek:Strasznie to boli!!!
To chudnięcie na piersi to jakaś bujda:( Ja tyję w zastraszającym tępie, czasem wyglądam jakbym znów była w ciąży;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry