reklama

Karmienie

czyli widzę, ze jedzonko co ok 2 godzinki, to jak u nas :) musze tylko to jakoś uporzadkować, bo duzo sie tego zrobiło ;) butla, cycuś, deserek ... ufff nie ma to jak sama pierś ;) przyjemność i wygoda w jednym ;)))

reklama
Nam się ostatnio udało opracować mniej więcej taki grafik żywieniowy:

6 - mleko
9:30 - kaszka łyżeczką
13 - obiadek
16 - mleko
19 - deserek
22 -mleko

karolq8 a ile i czego pije Zuzia?

Ostatnia edycja:
Bra- my podajemy deserek , zupkę czy cuś tak ok 2 godz po karmieniu cycem i zjada bez problemu a potem dokoptowywuje sobie mlesiem cycusiowym
a konkretny plan ustalimy sobie jak już zaczniemy jeść mniej więcej wszystko :-)

wiem, wiem ... :tak: maleństwo oduczyć i mamusię ;) a sprawa utrudniona, bo Lenka jest bezsmoczkowa :) ale nie jest też specjalnie marudna więc powinno byc ok. gorzej z tym przebudzaniem ale to juz inny wątek.

dzis spróbowałyśmy banana i był fffuj jak reszta słoiczków :)
staram sie dzis jako tako iść schematem z karmieniami i tak jadła o

8- butelka
9- cycuś i spanie
12- cycuś i spanie
13- banan, a raczej miał byc bo okazal się być bleeeee ;)
14- butelka
16- będzie cycus i spanie
18- butelka
20- butelka
w nocy tylko cycuś.

chyba będziemy sie tego trzymać

Ostatnia edycja:
bra nie trzymam się żadnego "rozkładu", junior jedzenie wcina tak mniej więcej w porze obiadowej,przed mlekiem.Jak ja go karmię- to w porze naszego obiadu.Cysia dostaje jak chce, zazwyczaj co 2,5 g, czasami jak pośpi w dzień dłużej to nawet i 4 g jest przerwy.I dobrze mi z tym.
Z butelki nauczył się pić w 2 tygodniu, bo wtedy po raz pierwszy wyszłam z domku na dłużej.
a u Ciebie, zobaczysz, będzie dobrze, myslę,że za bardzo się martwisz- takie rzeczy same się dzieją- nie odciągniesz mleka, będzie mm w szafce, nie ma co się stresowac.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry