reklama

Karmienie

jaipur a jak u ciebie blw?

no i jak to jest z butelką, bo pamiętam, jak pisałyście, że po butli - mm- dziecko lepiej najedzone i śpi dłużej w nocy. u nas to sie nie sprawdza, jak by nie było różnicy jeśli chodzi o stopień najedzenia.

jolek o 20 dam butelkę, ale do usypiania cycuś niezmiennie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj dałam małej zupę ogórkową tą samą którą ja jadłam zblendowałam i wcinała ze smakiem obserwowałam czy nic jej nie będzie i nic jej nie jest. Więc postanowiłam dawać jej te same zupy co ja jem wiadomo przed przyprawieniem będę dla niej odlewać.
Mandrzejczuk Nestle na 6-7 łyżek na 150 wody to jest mleczno ryżowa i ta ma taką gładszą kosystencje a bobovita jest na 150 mleka modyfikowanego i wsypuje 3 to jest ryżowa i jest jakby "owsianka". Moja Nestle wcina a bobovity nie chce wogóle, i to nestle musi być płynna więc robię z polowy porcji proszku aby mogła butelką pić inaczej nie zje.
Bra tak teraz myślałam jak to jest u nas z tymi porami karmienia i wyszło mi coś takiego
6:00 cycuś
9:30 cycuś(bo moja Nadia do 10:30 oczek nie otwiera tylko przez sen krzyczy o cyca)
12:00 owoce,
14:00 obiadek,
17:00 deserek, (ewentualnie cycuś lub butelka jak uda się oszukać)
19:00 cycuś,
21:00 kaszka ( na pół śnie inaczej nie tknie)
A pije bobo fruty ok 250ml herbatke malinowa z dzika roza i koper włoski, po mamusi ma wstręt do wody i nie chce.
Żelka zrob dzien przerwy z mm i moze sie obrazi. Moja miała bunt cały tydzien poprzedzajacy moj slub ja juz tak sie balam ze bede co 2 godziny zjezdzac aby karmic a w dniu slubu jej przeszlo ze musialam przyjezdzac sciagac a ona butle ciagla.

Ostatnia edycja:
a wiecie co, moj lekarz (tzn. pediatra) powiedzial,ze mam jeszcze nie wprowadzac zadnych posilkow jedynie jako deserek jablko z bananem... ale zeby nie zastepowac zadnego posilku...

dla mnie to chore.
rano daje mu kaszke wcina az mu sie uszy trzesa, potem mleczko, obiadek, mleczko, owoce i mleczko, czasem jeszcze kaszke... ale nic mu nie ma...

chyba nie zrobie zle jak mu nadala bede rozne posilki podawac?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry