reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie

oj tam bra przecież nie będziesz małej cały czas karmić na szczucznych to tylko w razie dłuższyvch wyjść a co do herbatki koperkowej u mnie to dobry wybór mała zapija się nią w upały aż się uszy trzęsą a ja co pół godziny z cyckami nie latam popije troszkęi spokój i tak wypija w bardzo gorące dni przez cały dzionek 90 ml

reklama
Bra jest sposób na to, żebyś podawała dziecku swój pokarm. Mleko można zlewać. Zbierać przez kilka dni i dolewać do porcji stojącej w lodówce. Najlepiej po trochu codziennie ściągać, jak się uzbiera porcja, zamrozić :-) Sama tak robiłam wiele razy.

A ja po wczorajszej wizycie u pediatry mam zalecenie dopajać małą raz w nocy wodą, bo za dużo przybrała w krótkim czasie, a że pije często, to starać się przedłużać czas między karmieniami.
Jeszcze nie odciągałam mleka. Jakoś boję się, że jak zacznę, to produkcja mleka ruszy na dobre:sorry:, a boję się nawału i zastoju mleka... ale chyba będę musiała spróbować, bo dziś mała ma dłuższe przerwy na jedzonko (nawet 3 godzinne, a normalnie zdarzało się, że piła co godzinę) i piersi rosną w oczach:szok: i twarde się robią

A no własnie jak to jest z tym nawałem, ile po porodzie się pojawia? I pogryzione sutki? Bo mnie to na razie odpukać omija i nie wiem czy mój synek taki zdolny czy to jeszcze nie czas.

salsera gratulacje zdolnego synka jeśli ci nie zmiętiosił sutków, nawał pojawia się w 2-3 dobie, a póżniej może się pojawiać pod koniec każdego miesiąca tak do 3go, czyli przy peszku można zaliczyć 3-4 nawały.
Co do herbatek koperkowych, moje dziecie ma straszne wzdęcia po niej i generalnie masakra jesli ja pije, więc zrezygnowałam i jest tylko na mleczku.

zelko- moja tez cos niechetnie ta koperkowa... ale rumiankowa jyz owszem w upalne dni podaje i chetnie ja pije i bardziej pomaga na ewentualne problemy z brzuszkiem

Salsera gratuluję zdolnego synusia, że ci sutków nie zmasakrował, poprostu dobrze się bobelek przyssał.A jeśli chodzi o nawał to nie każdy go ma. Ja miałam tylko przez kilka godzin, odciagacz poszedł w ruch i było dobrze, ale bimbałki są wtedy ogromne i twrde jak z betonu:-)

reklama
Do góry